Landsomfattande tillstånd erhållits i USA

Rentunders båttvätt BIGWASH har erhållit ett tillstånd för installation som gäller för hela USA av Army Corps of Engineers. Detta förväntas förenkla kommande installationer väsentligt, och innebär också att installationsplanen för anläggningen i San Diego står fast enligt tidigare kommunicerad tidplan om installation första kvartalet 2018, då samtliga tillstånd som krävs för installationen har erhållits.

Inför installationen i San Diego har Rentunder erhållit hjälp med tillståndsprocessen utan kostnad av vår samarbetspart San Diego Unified Port District (SDPD). Rentunders BIGWASH har nu erhållit tillstånd från den federala myndigheten Army Corps of Engineers för installationen i San Diego. Tillståndet gäller även för installationer av BIGWASH i hela USA. Ytterligare lokala tillstånd från andra myndigheter kan krävas på andra platser men Rentunder anser att tillståndsprocessen förenklas väsentligt av detta tillstånd. För installationen i San Diego krävdes även tillstånd från myndigheten San Diego Regional Water Control Board och detta tillstånd erhölls den 13 september.

VD Mikael Alvén kommenterar:

"Anläggningen i San Diego, som Rentunder kommer äga, kommer utgöra en mycket viktig referensanläggning för en potentiellt stor och attraktiv marknad. Intressenter från både Kalifornien och staten Washington förväntas besöka anläggningen. SDPD har gjort ett mycket bra jobb med att driva tillståndsprocessen och utfallet att få ett tillstånd som gäller för hela USA från Army Corps är över förväntan, och har potentialen att snabba upp kommande installationer. Detta är även goda nyheter för vår andra partner i USA, B&D Enterprises of South Florida, som hitintills behövt arbeta med många lokala tillstånd på flera platser samtidigt vilket är tidskrävande. Den första av de tre köpta anläggningarna installerades i förra veckan i Florida och de första båtarna har tvättats med gott resultat"

VD kommenterar ytterligare:

"Bolaget har i syfte att ge mer och kontinuerlig information börjat kommunicera nyheter som kan vara av intresse, men inte utgör pressmeddelanden på våran hemsida. Enklaste sättet att få tillgång till både nyhets- och pressmeddelanden är att fylla i sin e-mail adress på bolagets startsida, www.driveinboatwash.com"

För ytterligare information kontakta:

Mikael Alvén, VD
[email protected]
+46 (0)70 486 3839

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Rentunder Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 november, 2017 kl. 16.15 CET.

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. Bolaget har sålt anläggningar i Europa, Nordamerika och Asien. Bolagets aktie är föremål för handel på NGM Nordic MTF. Mer information om bolaget finns på www.driveinboatwash.com. Aqurat Fondkommission AB är bolagets Mentor.


Om Rentunder

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. 

Webbplats
www.driveinboatwash.com/sv/

Prenumerera

Få löpande information från Rentunder via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn RENT ISIN-kod SE0004548451