SISTA DAG FÖR HANDEL MED REAL HOLDING AB (PUBL)s PREFERENSAKTIER, PREF 1, FRÅN NGM NORDIC MTF BLIR 12 DECEMBER 2018

Real Holding i Sverige AB (publ) ("Bolaget") har ansökt om avlistning av Bolagets preferensaktier, PREF 1, från NGM Nordic MTF. Ansökan har föregåtts av kontakter med NGM.
Bolaget har under hösten 2017 och hösten 2018 lämnat erbjudanden till preferensaktieägarna om indragning av preferensaktier mot tecknande av nya stamaktier av serie B. Anmälnings- och teckningstiden i det senare erbjudandet är pågående och löper ut den 16 november 2018 enligt bolagsstämmans beslut. Motivet har varit att dels stärka det egna kapitalet som ett led i refinansieringen av Bolagets tillgångar och dels att skapa nödvändiga förutsättningar för att Bolaget ska kunna realisera sin tillväxtstrategi. Erbjudandet från 2017 resulterade i att antalet utgivna preferensaktier minskade med ca 73 procent, dvs. från 384 685 stycken till 103 276 stycken. Utfallet från erbjudandet som pågår kommer att fastställas och offentliggöras när anmälnings- och teckningstiden löpt ut.
Som ett led i att minska Bolagets kostnader samt till följd av att likviditeten i handeln med preferensaktien kraftigt minskat sedan erbjudandet från 2017 och förväntas minska ytterligare efter slutförande av det pågående erbjudandet har styrelsen beslutat om och ansökt om avlistning av preferensaktierna, PREF 1, från NGM Nordic MTF.

NGM-börsen har behandlat denna ansökan och beslutat att sista dag för handeln med Bolagets preferensaktier på Nordic MTF ska vara den 12 december 2018.

Denna information är sådan information som Real Holding i Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 13 november 2018 kl. 17:00 CET.

För ytterligare information:
www.realholding.se
Anna Weiner Jiffer, tf VD
Telefon: +46 70 681 61 50
E-post: [email protected]

Bengt Engström, styrelseordförande
Telefon: +46 72 500 94 44
E-post: [email protected]

Om Real Holding i Sverige AB (publ)

Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde. Största ägare i bolaget är Bengt Linden AB, Gremio Fastigheter AB, Abelco Investment group och Kredrik Holding AB. Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic MTF under kortnamnet REAL MTF B.


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70