Real säljer Sydfastgruppen till Sterner Stenhus

Reals dotterbolag Real Sydfastgruppen AB förvaltar fastigheter i stora delar av Sverige. I portföljen finns fastigheter från flera olika fastighetsägare och på många orter. Att sälja verksamheten i detta dotterbolag är ytterligare ett steg i renodlingen av Real Holdings nya strategi.

Sterner Stenhusgruppen köper Sydfastgruppen i en inkråmsaffär. Personal, kunder och leverantörsavtal ingår i affären. Sterner Stenhusgruppen övertar verksamheten den 29 december 2017.

Sterner Stenhusgruppen förvärvar verksamheten för 0,5 MSEK vilket ökar Real Sydfastgruppen ABs resultat med motsvarande.

"För Sydfastgruppens verksamhet är detta en mycket bra lösning, med bibehållen personalstyrka och ett redan nära samarbete med Sterner Stenhusgruppen kan vi nu fördjupa det och bygga en förvaltarorganisation". Säger Claes Örtegren, VD på Sydfastgruppen.

"Detta är en bra och sund affär för samtliga parter, såväl kunder som personal och ägare. Real kan nu ta ytterligare ett steg mot det tydliga fokus vi har på att äga och utveckla kommersiella fastigheter i mellersta och södra Sverige. Vårt fokus skall ligga förädling av våra egna fastigheter." säger Anna Weiner Jiffer, tf VD real Holding

Stockholm den 22 december 2017

För ytterligare information: www.realholding.se

Anna Weiner Jiffer, tf VD                       
Telefon: +46 70 681 61 50
E-post: [email protected]                 

Lars-Olof Olsten, CFO
Telefon: +46 70 824 75 90
E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som Real Holding i Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 22 december 2017 kl. 14:00 CET

Om Real Holding i Sverige AB (publ)
Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde. Största ägare i bolaget är Gremio Fastigheter AB, Kredrik Holding AB och Bengt Linden. Eminova Fondkommission agerar som Bolagets mentor och Penser fk som Likvidgarant. Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic MTF under kortnamnet REAL MTF B.

www.realholding.se


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70