Real Holding säljer fastighetsutvecklingsprojekt på Pottholmen, Karlskrona till Skanska

Parterna har överenskommit om en köpeskilling om 23 MKR, vilket är samma som bokfört värde som i Reals senaste rapport. Skanska tillträder fastigheten 31 januari 2019. Affärens görs som en fastighetsaffär.

Utvecklingsfastigheten på Pottholmen i Karlskrona har länge varit en stor del av Reals verksamhet i arbetsinsats och projektet har kantats av såväl stora osäkerheter som stora kostnader för bolaget. Fastigheten har nu sålts till Skanska för 23 MKR. Efter avyttringen av Pottholmen förbättras bolagets kassaflöde med 4,5 MSEK på årsbasis.

"Detaljplaneprocessen hos kommunen har dragit ut på tiden oproportionellt länge trots att vi aktivt försökt driva på processen under en längre tid. Det blir alltför dyrt för oss att fortsätta finansiera den fortsatta utvecklingen under flera år framöver." säger Bengt Engström, styrelseordförande, Real Holding.

"Ett långsiktigt fastighetsutvecklingsprojekt utan kassaflöden kräver en långsiktig och kapitalstark ägare. Pottholmen kommer på sikt bli en riktigt fin stadsdel men ett projekt av den här digniteten kräver en större aktör och den finansiella uthållighet som Skanska har. I och med vårt nya renodlade fokus på kassaflödespositiva, kommersiella fastigheter i tillväxtorter passar detta utvecklingsprojekt inte i portföljen." säger Anna Weiner Jiffer, VD Real Holding 

Denna information är sådan information som Real Holding i Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 5 december 2018 kl. 08:00 CET

För ytterligare information: www.realholding.se

Anna Weiner Jiffer, tf VD
Telefon: +46 70 681 61 50
E-post: [email protected] 

Bengt Engström, styrelseordförande
Telefon: +46 72 500 94 44
E-post: [email protected]

Om Real Holding i Sverige AB (publ)
Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde. Största ägare i bolaget är Gremio Fastigheter AB, Kredrik Holding AB och Bengt Linde. Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic MTF under kortnamnet REAL MTF B.  

www.realholding.se


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70