Real Holding i Sverige AB (publ) publicerar förtydligande avseende kommande företrädesemission samt förlänger teckningsperioden i företrädesemissionen

Den extra bolagsstämman i Bolaget den 2 mars 2020 beslutade bl.a. om en nyemission av stamaktier av serie B med företrädesrätt för befintliga aktieägare om cirka 35 miljoner kronor ("Företrädesemissionen") samt om ett erbjudande till innehavare av preferensaktier om inlösen/utbyte av samtliga uteståendepreferensaktier mot erhållande av nyemitterade stamaktier av serie B ("Utbyteserbjudandet").

Styrelsen önskar härmed förtydliga att Företrädesemissionen är villkorad av att Utbyteserbjudandet genomförs.

Styrelsen i Bolaget har även beslutat om att förlänga teckningsperioden i Företrädesemissionen. Ursprunglig teckningsperiod var den 11 mars till och med den 25 mars 2020. Teckningsperioden kommer nu löpa mellan den 11 mars till och med den 1 april 2020.

Detta innebär att handel med teckningsrätter kommer att pågå till och med 30 mars 2020.

Syftet med den förlängda teckningsperioden i Företrädesemissionen är att aktietecknare ska ha möjlighet att avvakta med att teckna aktier i Företrädesemissionen till dess att utfallet i Utbyteserbjudandet offentliggjorts.

För fullständig information avseende villkoren för Företrädesemissionen och Utbyteserbjudandet hänvisas till prospekt som kommer publiceras i samband med teckningsperiodens början.

Denna information lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 4 mars 2020 kl. 16,25 CET.

Bengt Engström, styrelsens ordförande
Telefon +46 72 500 94 44
E-post: [email protected]

Kent Söderberg, VD
Telefon + 46 70 522 86 46
E-post: [email protected]

Om Real Holding i Sverige AB (publ)

Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde. Största ägare i bolaget är Bengt Linden AB, Gremio Fastigheter AB och Kredrik Holding AB. Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic SME under kortnamnet REAL B.

VIKTIG INFORMATION

Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier, teckningsrätter eller andra värdepapper i Real Holding. Inbjudan till berörda personer att teckna aktier i Real Holding i de emissioner där prospekt erfordras kommer att ske genom de prospekt som Bolaget kommer offentliggöra i samband med teckningsperiodens början.

Detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till USA, Kanada, Japan, Australien, Hongkong, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika eller annan jurisdiktion där sådan åtgärd helt eller delvis är föremål för legala restriktioner, eller skulle kräva ytterligare prospekt, registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Informationen i detta pressmeddelande får inte heller vidarebefordras eller reproduceras på sätt som står i strid med sådana restriktioner eller skulle innebära sådana krav. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Inga teckningsrätter, betalda tecknade aktier eller aktier har registrerats, eller kommer att registreras, enligt U.S. Securities Act från 1933, i dess nuvarande lydelse, ("Securities Act") och inte heller enligt någon motsvarande lag i någon annan jurisdiktion i USA och får därför inte erbjudas eller säljas, direkt eller indirekt, i eller till USA, förutom i enlighet med ett tillämpligt undantag från, eller genom transaktion som inte omfattas av, registreringskraven i Securities Act och i enlighet med värdepapperslagstiftningen i relevant delstat eller annan jurisdiktion i USA.


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70