Nya styrelseledamöter föreslås i Real Holding i Sverige

I samband med att Real Holding i Sverige AB (publ) ("Real Holding" eller "Bolaget") sedan två veckor tillbaka har en ny huvudägare i Gremio Fastigheter AB har valberedningen fått en ny sammansättning bestående av Bengt Linden, Michael Derk (representant för Kredrik Holding AB) och Mats Jämterud (representant för Gremio Fastigheter AB). Den nya valberedningen har justerat det tidigare kommunicerade förslaget om val av ny styrelse i Real Holding inför årsstämman i Bolaget den 27:e juni. Det av valberedningen framtagna justerade förslaget innebär i korthet följande:

Valberedningen föreslår enhälligt:

  • att styrelsen ska bestå av fem ledamöter,
  • omval av Bengt Engström, Bengt Linden samt Lennart Molvin,  
  • nyval av Anna Weiner Jiffer samt Lars-Olof Olsten,  
  • omval av Bengt Engström som styrelseordförande. 

Den nya valberedningen står i övrigt bakom valberedningens förslag vilka har kommunicerats i kallelsen till årsstämman.

Valberedningens motiverade yttrande

Real Holding är ett fastighetsbolag vars affärsidé är att förvärva, förädla och förvalta kommersiella fastigheter samt att utveckla attraktiva bostäder. Valberedningens bedömning är att bolagets styrelse ska representera en bredd av kompetens och erfarenhet från fastighetsbolag med fokus på kommersiell fastighetsutveckling. Bolagets styrelse behöver, enligt valberedningens uppfattning, en komplettering av ytterligare kompetenser med välmeriterade fastighetskunskaper samt med ett utökat fokus på fastighetsfinansiering.

Föreslagna nya ledamöter:

Anna Weiner Jiffer. Anna Jiffer har tidigare varit ledamot i Kungsledens styrelse under drygt fyra år, varit VD för Ellen AB, samt under flera år haft det globala affärsansvaret för två olika affärsområden inom IKEA. Anna är sedan 2014 VD i eget bolag där hon framförallt genomfört flera framgångsrika "turn-arounds" i mindre bolag. Anna har en gedigen fastighets- och affärsutvecklingsbakgrund och är även styrelseledamot Railcare Group AB (publ).

Lars-Olof Olsten. VD i Gremio Fastigheter AB samt medgrundare och partner i fastighetsbolaget Newcap AB som förvaltar, utvecklar och producerar fastigheter i mellersta och södra Sverige. Bland projekten kan nämnas byggnation av 105 lägenheter i Linköping och 65 lägenheter i Riksten. Lars har trettio års erfarenhet från fastighetsfinansiering, organisations- utveckling och ekonomistyrning i olika verksamheter, både som anställd och i egen regi.

Valberedningen bedömer vidare att Bengt Engström har goda förutsättningar att leda den fortsatta utvecklingen av Bolaget.

"Vi är mycket positiva till den aktiva dialog och det konkreta samarbete vi redan inlett med vår nya storägare och som en omedelbar konsekvens av detta får vi nu en väldigt bra kompetensförstärkning av vår styrelse", säger Daniel Andersson, VD Real Holding.

"Styrelse och ledning vill samtidigt passa på och tacka Peter Karlsten för det goda arbete han bidragit med och det fina samarbete som rått under den nuvarande styrelsesammansättningen", säger Bengt Engström, styrelseordförande i Real Holding. 

Stockholm den 26 juni 2017

För ytterligare information:

Daniel Andersson, VD                                    

Telefon: +46 76 001 44 50
E-post: [email protected]                                                                       

Bengt Engström, styrelseordförande

Telefon: +46 72 500 94 44
E-post:[email protected]

Denna information är sådan information som Real Holding i Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 26 juni 2017 kl. 16.30 CET.

Om Real Holding i Sverige AB (publ)

Real Holding är ett fastighetsbolag med tre affärsidéer.
1. Bygga hyreslägenheter som människor har råd att bo i
2. Renovera lägenheter som människor har råd att bo i efter renoveringen
3. Förvärva och förvalta kommersiella fastigheter med höga kassaflöden som skall generera resurserna som krävs för att bygga hyreslägenheter.
Verksamheten bedrivs främst i Sveriges tillväxtorter. Största ägare i bolaget är Gremio Fastigheter AB, LMK Forward AB, Kredrik Holding AB och Bengt Linden. Mangold Fondkommission agerar som Bolagets mentor och Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic MTF. B-aktien handlas under kortnamnet REAL MTF B och preferensaktien handlas under kortnamnet REAL MTF PREF1.


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70