Förtydligande av nyckeltal för bättre verksamhetsförståelse

I den nyss publicerade Q3 rapporten har den nya ledningen för Real valt att komplettera med flera relevanta nyckeltal för att säkerställa full transparens och spårbarhet jämfört med tidigare kvartalsrapporter. Förtydligande av dessa nyckeltal särredovisas härmed.

"Som ett led i bolagets nya strategi har ledningen för avsikt att öka transparensen i sin rapportering och har därför kompletterat med några nyckeltal som vi anser ger en tydligare och mer rättvisande bild av bolaget och verksamheten. Vi har även valt att ta bort de nyckeltal som är spekulativa, subjektiva eller mindre relevanta. Detta förändrar ingenting i sak och påverkar naturligtvis inte rapporterat resultat utan är ett förtydligande för att öka förståelsen för bolagets utveckling." säger Anna Weiner Jiffer, VD för Real Holding

Nyckeltal som lagts till i rapporteringen är:
- Aktiekurs och börsvärde vid periodens utgång.
- Direktavkastning. Tidigare har bolaget redovisat direktavkastning exkl. byggrätter. Fr o m Q3 redovisas nu även direktavkastningen på de byggrätter bolaget äger.
- Driftnetto (Hyresintäkter minus driftskostnader)
- Balansomslutning (samtliga tillgångar redovisas)
- Räntebärande skulder
- Total belåningsgrad vid periodens utgång samt belåningsgrad på fastighetsnivå vid periodens utgång.

Nyckeltal som tagits bort är:
- Marknadsvärdet för byggrätter angivet i kvm BTA.
- Uppskattning av lägst antal kommande byggrätter och dess marknadsvärde per kvm byggrätt.
- Marknadsvärdet per kvm för samtliga fastigheter Ovanstående nyckeltal kring byggrätter kan vara spekulativa och svåra att verifiera i dagens bostadsmarknad. De är dessutom inte relevanta för den nya strategi där bolaget i första hand skall förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter.

Två nyckeltal har fallit bort av misstag; räntetäckningsgrad och skuldsättningsgrad.
För att inget skall gå förlorat eller missförstås har vi i detta pressmeddelande valt att redovisa alla nyckeltal, period för period. Även de vi anser är mindre relevanta. I kommande årsbokslut kommer vi endast att redovisa de nyckletal som framgår av Q3 rapporten samt räntetäcknings- och skuldsättningsgrad.

"Vår avsikt med denna förbättrade rapportering är att den skall gynna våra aktieägare och de som är intresserade av att följa bolagets utveckling." säger bolagets CFO Lars-Olof Olsten i en kommentar.

För tabell se bifogat pressmeddelande.

Stockholm den 7 december 2017

Denna information är sådan information som Real Holding i Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 7 december 2017 kl. 08:00 CET

För ytterligare information: www.realholding.se

Lars-Olof Olsten,
CFO
Telefon:+46 70 824 75 90
[email protected]

Anna Weiner Jiffer, tf VD
Telefon: +46 70 681 61 50
E-post: [email protected]

Om Real Holding i Sverige AB (publ)
Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde. Största ägare i bolaget är Gremio Fastigheter AB, LMK Forward AB, Kredrik Holding AB och Bengt Linden. Eminova Fondkommission agerar som Bolagets mentor och Penser fk som Likvidgarant. Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic MTF under kortnamnet REAL MTF B.


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70