Slutlig likvid för förvärvet av Fishbone Systems har betalats

Den 23 januari 2015 meddelade Precio Systemutveckling AB (publ) (*) i en pressrelease att bolaget går samman med Fishbone Systems AB (**).

Legalt och finansiellt skedde samgåendet så att Precio Systemutveckling AB förvärvade samtliga aktier i Fishbone Systems AB för en köpeskilling om 29,4 mkr fördelat på en kontant del om 19,4 mkr och en del nyemitterade aktier i Precio Systemutveckling AB värderade till 10,0 mkr och motsvarande cirka 11 procent av bolagets kapital och röster.

I pressreleasen den 23 januari 2015 omnämndes att tilläggsköpeskilling skulle kunna komma att utgå beroende på försäljningsresultatet för vissa produkter. Dessa produkter avsåg sådana som Fishbone Systems AB utvecklat före samgåendet och som stod inför sin marknadslansering. Slutlig avräkning av intäkter skulle enligt överlåtelseavtalen rörande aktierna i Fishbone Systems ske två år efter överlåtelsen. Dessa två år har nu passerat.

Parterna har upprättat en avräkning för beräkning av eventuell tilläggsköpeskilling som har utfallit så att Precio Fishbone AB har att kontant utbetala 1,2 mkr till de tidigare aktieägarna i Fishbone Systems AB.

I och med att utbetalningen av 1,2 mkr i dag har verkställts har transaktionen med överlåtelsen av aktierna i Fishbone Systems AB avslutats. Den tidigare uppgivna köpesumman om 29,4 mkr har därför revideras därför upp till 30,6 mkr.

Det kan efter två år konstateras att samgåendet mellan bolagen var mycket framgångsrik och det förvärvade Fishbone Systems AB har kraftfullt bidragit till koncernens omsättning, resultat och kassaflöden samt, inte minst till en ökning av värdet på bolagets aktie i handeln på First North Premier.

(*) Precio Systemutveckling AB (publ) ändrade i maj 2015 sitt namn till Precio Fishbone AB.
(**) Fishbone Systems AB ändrade i juni 2015 sitt namn till Precio Fishbone Systems AB.

Stockholm den 26 april 2017
Styrelsen

För ytterligare information kontakta Christer Johansson, VD, 010-483 81 40 eller Kjell Sandin, IR Ansvarig, 010-483 81 88. 

Precio Fishbone är ett konsult- och systemutvecklingsföretag med verksamhet i Borlänge, Göteborg, Örebro, Eskilstuna, Malmö, Stockholm, Västerås, Växjö och Ho Chi Minh City i Vietnam. Företaget har också ett representationskontor i London och Ottawa. Totalt är drygt 200 personer anställda i koncernen.

Precio Fishbone utvecklar och tillhandahåller såväl paketerade som skräddarsydda IT- lösningar där förståelse för kundens verksamhet är en lika viktig utgångspunkt som teknik. Precio Fishbone är Microsoft Partner inom fem områden: Collaboration and Content, Application Development, Application Integration, Data Analytics och Cloud Productivity.

Företaget är listat på NASDAQ Stockholm First North Premier. Erik Penser Bank är Certified Adviser.

www.preciofishbone.se


Om Precio Fishbone

Precio Fishbone är ett konsult- och systemutvecklingsföretag.

Webbplats
www.preciofishbone.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Precio Fishbone via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn PRCO-B ISIN-kod SE0000141137 Certified Adviser Carnegie Investment Bank