Svenska bränslecellsutvecklaren PowerCell etablerar sig i Tyskland

Det ledande bränslecellsbolaget PowerCell Sweden AB (publ) kommer att etablera PowerCell Germany GmbH. André Martin, som är en ledande bränslecellsexpert och tidigare chef inom fordonsindustrin och ledamot av styrelsen för Powercell Sweden, har utsetts till verkställande direktör för det tyska bolaget.

- Jag är glad att kunna meddela att vi kommer att etablera PowerCell Germany GmbH och ser fram emot att arbeta tillsammans med André Martin för att expandera vår verksamhet på den tyska marknaden, säger Per Wassén, VD på PowerCell Sweden AB.

PowerCell är ett ledande bränslecellsbolag med en unik och patenterad teknik för framställning av el ur bränsleceller på ett effektivt och miljövänligt sätt. PowerCell utvecklar och distribuerar avancerade bränslecellsstackar och system för stationära och mobila applikationer. PowerCell Sweden AB är noterat vid NASDAQ First North efter en lyckad börsintroduktion december 2014.

Etaleringen i Tyskland följer målet att stärka marknadsutveckling i en av de viktigaste marknaderna i Europa och befästa bolagets tillväxtstrategi. Inledningsvis skall marknadsföringsaktiviteter för PowerCells bränslecellsprodukter utökas och pågående utveckling för fordonssektorn skall underlättas genom en större närhet till kunderna.

PowerCell kommer dessutom att genomföra samtal med potentiella strategiska partners för att stärka sin portfölj och öka dynamiken i kommersialiseringsaktiviteter genom stöd av partnerskap.

Per Wassén, VD för PowerCell Sweden AB, konstaterar vidare:

- Etableringen på den tyska marknaden är ett logiskt steg för att genomföra vår kommersialiseringsstrategi. Stödet från Mr André Martin är en centralt viktig del för oss som kommer att underlätta denna utveckling.

PowerCell Sweden tycker att etableringen i Tyskland är ett viktigt steg för att uppnå sina strategiska mål och ställer höga förväntningar på samarbetet med sina tyska kunder och partners.

Göteborg, 2015-10-14

För mer information, vänligen kontakta
Per Wassén
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0)76 55 33 771
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag som utvecklar miljövänliga elgeneratorer med unika bränsleceller och reformerteknologi som är lämplig för både existerande och framtida bränslesystem.

PowerCell har utvecklat bränslecellsteknik i mer än ett decennium, och har fulländat en unik design som möjliggör produktion av en lätt, mångsidig och tillförlitlig kraftkälla för bil-, transport- och stationära applikationer.

Genom att kombinera sin bränslecells- och reformerteknologi har PowerCell utvecklat ett bränslecellssystem som omvandlar diesel till el på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där avgaser och giftiga utsläpp elimineras samt är tyst i drift. Bränslecellssystemet är initialt anpassat som elkraftförsörjning inom telekomindustrin.

PowerCell är en avknoppning från Volvokoncernen med målet att utveckla och producera miljövänliga kraftsystem baserade på en unik bränslecells- och reformerteknologi som matchar befintlig infrastruktur för bränsle. PowerCell är baserat i Göteborg. PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm. Bland de största ägarna finns Volvo Group Venture Capital, Fouriertransform, Midroc New Technologies och Finindus. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission