PowerCell Swedens bokslutskommuniké 2015

Nordens ledande bränslecellsbolag PowerCell Sweden AB (publ) presenterar sin bokslutskommuniké för 2015. Föregående år innebar ett fortsatt ökat kundintresse och förbättrad nettoomsättning för bolaget, då bolaget fått flertalet ordrar på både PowerCell S1 samt PowerCell S2-plattformarna. Per Wassén tillträdde som ny VD och Karin Nilsson som ny CFO sedan juni 2015. Bolaget har under året även etablerat sig i Tyskland, som är en av de viktigaste bränslecellsmarknaderna i Europa.

2015 var ett händelserikt år för PowerCell Sweden AB. Både PowerCell S1 och PowerCell S2-plattformarna ser fortsatta framgångar, då flertalet ordrar har inkommit under året som gått. PowerCell har dessutom levererat en PowerPac för kundtester till Telia, ASKO/Thermoking i Norge samt Vodacom i Sydafrika.

PowerCell Sweden AB har presenterat sin bokslutsrapport för 2015. I den framgår att under året har bland annat följande viktiga händelser skett:

  • Fortsatt ökat kundintresse och förbättrad nettoomsättning.
  • Per Wassén ny VD, Magnus Jonsson ny ordförande och Karin Nilsson CFO från och med juni 2015.
  • PowerCell S1-plattformen har fortsatta framgångar. Avtal med H-O Enterprise om installation av PowerCell S1 bränslecellssystem i energihus i Agnesberg, Göteborg.
  • Lansering av PowerCell S2-plattformen på Hannovermässan i april. De första ordrarna på PowerCell S2-plattformen inkom därefter från en tysk kund i juni för bränslecellsstackar med 25kW effekt. PowerCell S2 plattformen kompletterar bolagets första generations bränslecellsstack, PowerCell S1(1-5 kW), eftersom den omfattar ett större effektområde från 5 kW upp till 25 kW, fortfarande med samma tolerans mot CO och reformatgas som PowerCell S1.
  • Fortsatt framgångsrik utveckling av PowerCell S3 stack 20-10kW inom Autostack Core projektet, där bland andra VW och BMW ingår.
  • Etablering av PowerCell Germany GmbH. Tyskland är en av de viktigaste bränslecellsmarknaderna i Europa. Etableringen syftar till att befästa bolagets tillväxtstrategi.
  • Infrastrukturminister Anna Johansson och Birgitta Losman, Ordförande Regionutvecklingsnämnden Västra Götalandsregionen, invigde Sveriges tredje vätgastankstation för bränslecellsfordon med placering i anslutning till PowerCells lokaler.
  • PowerCell S1-plattformen har fortsatta framgångar. Första repetitiva ordern erhölls av taiwanesisk kund som integrerat PowerCell S1-bränslecellen i sin senaste micro-CHP.
  • Order på S2-plattformen från en fransk kund.
  • Order från TeliaSonera för utvärdering av PowerPac som reservkraftsaggregat för telekombasstation i Göteborgsområdet.
  • PowerCell PowerPac levererad för kundtester till ASKO/Thermoking (Norge), Telia (Sverige) och Vodacom (Sydafrika).
  • Avsiktsförklaring med Wallenstam AB, Midroc Automation AB och Vätgas Sverige om pilotstudie "PowerCells S2 modulsystem" kring vätgaslagring av överskottsenergi från vind- och solkraft och elektrolyser.

- PowerCell är strategiskt positionerat på startpunkten i tillväxtfasen av teknikutvecklingens kurva. Huvuduppgiften framöver blir att ytterligare öka vårt kundfokus, att leverera prototyperna för kundtester under 2016, samt förbereda och kvalitetssäkra inför den planerade serieproduktionen av våra plattformar och system från och med 2017. Vi kan se fram emot en mycket spännande framtid, som kommer kunna skapa stora värden för vår miljö, bolaget och dess aktieägare, säger Per Wassén, VD för PowerCell Sweden AB.

Läs hela rapporten på: Finansiella Rapporter

För mer information, vänligen kontakta
Per Wassén
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0)76 55 33 771
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer.

PowerCell har utvecklat ett modulsystem av bränslecellsplattformar, som drivs av ren miljövänligt producerad vätgas där enbart el, värme och vatten är utsläppen. Bränslecellerna är också designade för att klara reformerad vätgas från exempelvis biogas, naturgas, biodiesel eller standard diesel.

I det fall vätgasinfrastruktur saknas, så har PowerCell kombinerat sin ledande bränslecells- och reformerteknologi och utvecklat ett bränslecellssystem, PowerPac, som omvandlar standarddiesel, via vätgas, till el. Detta sker på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där utsläppen av kolmonoxid, kväveoxider och partiklar elimineras helt och koldioxiden kraftigt reduceras jämfört med en traditionell dieselmotor.

PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm och är en industriell spin-out från Volvokoncernen. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser. Bland de största ägarna finns Midroc New Technologies, Fouriertransform, Finindus och Volvo Group Venture Capital. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission