PowerCell fördjupar samarbetet med ZeroAvia kring bränslecellsflyg och får order värd cirka 11 MSEK

PowerCell Sweden AB (publ) har fått en order värd sammanlagt 10,9 MSEK från brittiska ZeroAvia. Ordern omfattar bränslecellsstackar, bränslecellssystem samt ingenjörstjänster och beräknas levereras löpande under ett års tid.

Ordern är del av ett samarbetsavtal som de båda företagen nu ingått och som syftar till att inom ramen för det brittiska projektet HighFlyer 2, ta fram ett certifierbart bränslecellssystem för kommersiell användning i flyg. HighFlyer 2 har som mål att utveckla ett utsläppsfritt 19-sitsigt bränslecellsdrivet trafikflygplan. I det här projektet kommer ZeroAvia samarbeta med PowerCell Sweden AB:s brittiska samarbetspartner, bränslecellsintegratören Hypermotive Ltd. Ordern omfattar bränslecellsstackar, bränslecellssystem samt ingenjörstjänster kopplat till utvecklingen av det nya planet och beräknas levereras löpande under ett år. Det totala ordervärdet uppgår till 10,9 MSEK.

I september förra året genomförde ZeroAvia världens första vätgaselektriska flyg med ett kommersiellt flygplan. Ombord på planet fanns ett PowerCell MS-100 bränslecellssystem. PowerCell Sweden har tidigare i år erhållit två beställningar på bränslecellssystem från ZeroAvia vilket bolaget också kommunicerat.

"Från ett hållbarhetsperspektiv kan samarbetets betydelse knappast överdrivas eftersom det handlar om att lösa en av de verkligt stora miljöutmaningarna inom transportområdet - hur flyget skall bli mer miljöanpassat. Men flygindustrin har också unika krav på såväl stabilitet som prestanda och att vi som bolag är konkurrenskraftiga inom ett så pass krävande segment är en tydlig bekräftelse på vår teknologiska position såväl som på vår kompetens och vårt affärserbjudande", säger Richard Berkling, vd för PowerCell Sweden AB.

"Vätgas är det enda gångbara alternativet för stora utsläppsfria flygplan eftersom det har tre gånger så högt specifikt energiinnehåll som flygbränsle och mer än 100 gånger så högt som dagens bästa batterier", säger Val Miftakhov, grundare av och vd för ZeroAvia. "Vätgasdrivna bränsleceller erbjuder den mest effektiva metoden att omvandla den energin för framdrivning, dubbelt så effektiv som att använda energin i en liten turbin. Vi är glada över att vi genom vårt utökade samarbete med PowerCell Sweden kan ta världen ett steg närmre framtidens flyg."

För mer information, vänligen kontakta:

Richard Berkling
VD, PowerCell Sweden AB (publ)                                
Tel: +46 (0) 31 720 36 20                                                
Email: [email protected]                             

Mårten Wikforss
Investor Relations
Tel: +46 (0) 705 59 11 49
Email: [email protected]

Denna information är insiderinformation som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 07 juli 2020 kl. 22.55 CET.

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission