PowerCell får uppföljande order på två bränslecellssystem från global amerikansk jordbruksmaskinstillverkare

PowerCell Sweden AB (publ) har fått en uppföljande beställning på två 100 kW bränslecellssystem från en global amerikansk tillverkare av jordbruksmaskiner. Systemen skall användas för fortsatta tester av elektrifiering av traktorer med hjälp av bränsleceller och vätgas och levereras under fjärde kvartalet 2021.

Bränslecellssystemet är framtaget för elektrifiering av bland annat fordon

inom off-road-segmentet, det vill säga, truckar, anläggningsmaskiner och olika typer av arbetsfordon såsom jordbruksmaskiner. Offroad-segmentet är ett segment där det krävs stor tillförlitlighet, hög effekt och stor flexibilitet men också god förmåga att stå emot stötar och vibrationer. Den nu erhållna uppföljningsordern kommer från en större tillverkare av jordbruksmaskiner och de beställda systemen kommer att användas för att testa en elektrifiering av traktorer med hjälp av bränsleceller och vätgas.

För mer information, vänligen kontakta:

Dr Andreas Bodén                                                         
Försäljningschef,                                                             
Tel: +46 (0) 31 720 36 20                                                  
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission