PowerCell får order på en PowerCell S2 från en kinesisk aktör inom personbilsbranschen - för användning som räckviddsförlängare (REX) i elbilar

Det ledande bränslecellsbolaget PowerCell Sweden AB (publ) har fått en order på en PowerCell S2 bränslecellsstack från en kinesisk aktör inom personbilsbranschen. PowerCell S2 skall användas som en vätgasdriven Range Extender (räckviddsförlängare) för elbilar.

Det ledande bränslecellsbolaget PowerCell Sweden har utvecklat sin bränslecellsteknik i mer än ett decennium, och har fulländat en unik design som möjliggör produktion av en lätt, mångsidig och tillförlitlig kraftkälla för bland annat fordonsindustrin, transporter och stationära applikationer.

Kinas snabba tillväxt skapar en enorm efterfrågan på grön teknik, framför allt inom fordonsindustrin. PowerCell Sweden har nu fått en ny order för sin PowerCell S2 bränslecellsstack från en kinesisk aktör inom personbilsbranschen. PowerCell S2 bränslecellsstack skall användas som en vätgasdriven Range Extender (räckviddsförlängare) för elbilar.

PowerCell S2 bränslecellsstack är utformad för effektiv kraftgenerering i intervallet 5 till 25 kW. PowerCell har använt sitt arv från bilindustrin när man utvecklade bränslecellsstacken som uppfyller kundens behov i krävande förhållanden.

- Vi är mycket glada över att vi fått en kinesisk order på vår PowerCell S2 bränslecellsstack. Kundens val av vår bränslecellsstack visar att intresset för och efterfrågan på PowerCells rena energilösningar ökar i Asien, även om ordern har en begränsad effekt på innevarande års resultat, säger Per Wassén, VD, PowerCell Sweden AB.

Mer om Range Extenders
En Range Extender (räckviddsförlängare) erbjuder alla fördelar med en ren elbil i kombination med utbudet av en konventionell bil om vätgastanken är tillräckligt dimensionerad. När bilens batteri har laddats ur till en förutbestämd nivå, startar automatiskt bränslecellen igång. Den inbyggda bränslecellen omvandlar H2 till elektrisk energi som tillförs till batteriet så att föraren kan fortsätta sin resa. Bilen drivs av den elektriska motorn och den genomsnittliga uteffekten tillhandahålls av bränslecellen för att hålla batteriet laddat. Batteriet bidrar med maximal effekt, t.ex. vid en omkörning. För föraren innebär detta att bilen alltid uppnår samma prestanda.

Med vätgas är det möjligt att fylla vätgastanken på bara några minuter i stället för att utsättas för långa laddningstider. Den stora miljövinsten ligger i inga miljögiftiga utsläpp, där vatten är den enda slutprodukten; det finns inga andra utsläpp. Om vätgasen produceras med el från förnybara källor, kan koldioxidfria fordonstransporter realiseras. En annan fördel är att överskottsvärmen kan användas vintertid till att värma upp kupén.

Göteborg, 2016-09-02

För mer information, vänligen kontakta:

Per Wassén VD,
PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0)31 720 36 20
Email: [email protected]

Denna information är av sådan information som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 september, 2016, kl. 08:45 CET.

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer.

PowerCell har utvecklat ett modulsystem av bränslecellsplattformar, som drivs av ren miljövänligt producerad vätgas där enbart el, värme och vatten är utsläppen. Bränslecellerna är också designade för att klara reformerad vätgas från exempelvis biogas, naturgas, biodiesel eller standard diesel.

I det fall vätgasinfrastruktur saknas, så har PowerCell kombinerat sin ledande bränslecells- och reformerteknologi och utvecklat ett bränslecellssystem, PowerPac, som omvandlar standarddiesel, via vätgas, till el. Detta sker på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där utsläppen av kolmonoxid, kväveoxider och partiklar elimineras helt och koldioxiden kraftigt reduceras jämfört med en traditionell dieselmotor.

PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm och är en industriell spin-out från Volvokoncernen. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser för listningen vid Nasdaq First North Stockholm. Bland de största ägarna finns Midroc New Technology, Fouriertransform, Finindus och Volvo Group Venture Capital. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission