Plexian tar nästa steg i utvecklingen

Fintech-bolaget Plexian AB ("Plexian") har beslutat att vidareutveckla bolagets affärsstrategi och därigenom utöka nyttan för användaren samt möjliggöra för fler partnerskap. Det första steget är att vidareutveckla lojalitetskonceptet genom att undersöka förutsättningarna att bli licensierad kortutgivare.

Plexian är ett fintech-bolag med fokus på användarnytta och möjligheter skapade genom open banking. Lojalitetsplattformen Edge bygger på analys av realtidstransaktioner och möjliggör för partners att lansera attraktiva och personifierade erbjudanden till sina kunder. På så sätt skapas mervärden i medlemskapet för kunderna samtidigt som också nya intäktsströmmar skapas för partners knutna till Edge.

Plexian har sedan noteringen i april 2021 följt den utstakade utvecklingsplanen och bolaget har nu nått stadiet när det blir strategiskt relevant att vidareutveckla lojalitetskonceptet och ansöka om att bli en licensierad kortutgivare. Med hjälp av licensieringen skulle Plexian också kunna hantera krediter för egen räkning, samtidigt som bolagets kostnadsbas skulle minska över tid. Härutöver skulle Plexian kunna skala upp verksamheten i egen vald takt, oberoende av tredje part.

Utöver att bli en licensierad utgivare, avser Plexian att undersöka bästa möjliga framtida lösning för återbäring kopplad till Edge-kortet. Vid varje transaktion med Edge-kortet erhåller användaren en cashback. Målsättningen är att utöka nyttan för alla användare av Edge och dessutom möjliggöra för fler partnerskap där användare ska kunna nyttja återbäringen i någon av butikerna som är anslutna till lojalitetsplattformen.

"Vi fortsätter arbeta enligt den utstakade planen och har nått en milstolpe genom att vi nu är redo att ansöka om nödvändig licensiering. När vi fått denna öppnar det upp nya möjligheter för Plexian och utökar vår affärsstrategi till att innefatta en bredare målgrupp som kan dra nytta av vår plattform. Härutöver undersöker vi för närvarande nästa steg för vår lojalitetsplattform, och hur vi kan erbjuda återbäring på bästa sätt för alla användare", kommenterar VD Staffan Mattson.

För ytterligare information kontakta:
Staffan Mattson, CEO, Plexian, [email protected]

Om Plexian
Plexian är ett FinTech bolag som grundades under 2017 med ett stort fokus på kunden baserat på affärsmöjligheter skapade genom open banking. Bolaget har utvecklat en transaktionsbaserad lojalitetsplattform - Edge - en försäljningsdrivande lojalitetsplattform som genererar erbjudanden åt kunder som använder det till plattformen hörande Visabetalkortet för sina betalningar. Den data som transaktionerna genererar används i Edge for att ge kunderna skräddarsydda erbjudanden som förbättrar den dagliga konsumtionen och ökar kundlojaliteten.


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]