Uppdatering om borrningar och workovers i Komi

Uppdatering om borrningar och workovers i Komi Petrosibir offentliggör de senaste resultaten från borrningarna och frackingen i Komi.

Borrning
Petrosibir har framgångsrikt färdigställt borrningen av Sosnovskoye #35 som inleddes i september i år. Brunnens testflöden uppgick till 19 fat per dag vilket är i linje med andra brunnar på detta fält. Brunn #40, den sista i det pågående sex-brunnsprogrammet, nådde nyligen måldjupet och brunnen kommer att testas inom kort.

Fracking
Totalt har tre nya brunnar frackats på Sosnovskoye-fältet med följande resultat:

Brunn Före frack, fat/dag Efter frack, fat/dag Nuvarande, fat/dag

Sosnovskaya #34

19 213 176

Sosnovskaya #39

12 213 191

Sosnovskaya #36

se nedan se nedan se nedan

Loggarna från brunn #36 visade på en oljemättnad i reservoaren liknande tidigare brunnar, dock flödade ingen olja efter genomförd fracking möjligen beroende på en lägre permeabilitet i reservoarstenen. Petrosibir utvärderar för närvarande möjligheten att genomföra en ny kraftfullare frack av denna brunn i samband med nästa omgång frackingarbeten.

Bolaget avser att fracka ytterligare fyra brunnar under fjärde kvartalet 2017 - första kvartalet 2018 där tidpunkten beror på underleverantörens tillgänglighet. Frackingen kommer omfatta brunnarna #33, 35, 40 och troligen 36.

För mer information, vänligen kontakta:
Pavel Tetyakov, Verkställande direktör, +46 8 407 1850
[email protected]
Gunnar Danielsson, vice VD och CFO, +46 70 738 0585
[email protected]

petrosibir.com

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 35 miljoner fat oljeekvivalenter. Petrosibirs B-aktie handlas på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.


Om Petrosibir

Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland.

Webbplats
petrosibir.com
Bransch
Olja och gas

Prenumerera

Få löpande information från Petrosibir via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn PSIB-B ISIN-kod SE0000514572