Operationell uppdatering

Petrosibir offentliggör de senaste resultaten från workovers och fracking i Basjkirien och Komi.

Basjkirien
Den gamla Sovjetiska brunnen #54, som övergavs efter borrning 1966, har framgångsrikt åter öppnats och för första gången satts i produktion. På grund av kvaliteten på cementen i brunnen tog det längre tid än normalt att isolera den producerande reservoaren från de vattenbärande horisonterna. Produktionen uppgår för närvarande till 26 fat olja per dag. Petrosibir är mycket nöjt med att ha kunnat sätta en så pass gammal brunn i produktion och överväger olika alternativ för att öka produktionen ytterligare.

Komi
Fracking av brunnarna #35 och 40 har färdigställts med initiala flödestal om 163 respektive 121 fat olja per dag. Ur brunn #36, som perforerades på nytt i syfte att bekräfta upptagbar olja, flödade emellertid ingen olja. Resultaten från den första fracken analyseras för närvarande i syfte att fastställa om brunnen lämpar sig för en mer kraftfull frack. Nästa omgång fracking, som potentiellt inkluderar brunnarna #33 och 36, planeras genomföras nästa år, tidpunkten är dock beroende på frackingfirmans tillgänglighet.

För mer information, vänligen kontakta:
Pavel Tetyakov, Verkställande direktör, +46 8 407 1850
[email protected]
Gunnar Danielsson, vice VD och CFO, +46 70 738 0585
[email protected]

petrosibir.com

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 35 miljoner fat oljeekvivalenter. Petrosibirs B-aktie handlas på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.


Om Petrosibir

Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland.

Webbplats
petrosibir.com
Bransch
Olja och gas

Prenumerera

Få löpande information från Petrosibir via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn PSIB-B ISIN-kod SE0000514572