Nya reserver i Bashkirien

Petrosibir offentliggör följande operationella uppdatering.

Efter att framgångsrikt ha borrat den första prospekteringsbrunnen på Suyanovskoye-licensen, som ägs till 51% av Petrosibir, har bolaget tagit fram en reservrapport som lämnats in till den statliga reservkommittén.

Myndigheterna har nu godkänt rapporten och registrerat C1 reserver på 6,4 miljoner fat och C2 reserver på 3,3 miljoner fat, dvs totalt C1 + C2 på 9,7 miljoner fat, på Yanbayskaya-fältet på Suyanovskoye-licensen.

Bolaget går nu vidare för att inleda kommersiell produktion på fältet. Detta bedöms komma igång före utgången av innevarande kvartal.

VD Pavel Tetyakov kommenterar: "Jag är särskilt nöjd med hur pass snabbt vårt team kunnat ta detta projekt från upptäckt till reservgodkännande och därefter till kommersiell produktion på mindre än ett år. Det officiella godkännandet och registreringen av reserverna inte bara ökar Petrosibirs värde utan representerar också en större plattform för framtida utveckling. Vi ser fram mot att inleda den kommersiella produktionen på Yanbayskaya mot slutet av detta kvartal samt att fortsätta prospekterings- och utvärderingsarbeten på våra licenser."

Stockholm, 5 maj 2021

För mer information, vänligen kontakta:
Pavel Tetyakov, vd Petrosibir, tel +46 8 407 1850
[email protected]
Gunnar Danielsson, vice VD / CFO Petrosibir, tel +46 70 738 0585
[email protected]
www.petrosibir.com

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 35 miljoner fat oljeekvivalenter. Petrosibirs B-aktie handlas på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.

Ordförklaring:
C1 + C2: Ryska statliga reserver C1+ C2 motsvaras ungefärligen av 2P ("proven and probable", dvs bevisade och troliga reserver)


Om Petrosibir

Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland.

Webbplats
petrosibir.com
Bransch
Olja och gas

Prenumerera

Få löpande information från Petrosibir via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn PSIB-B ISIN-kod SE0000514572