Borrning av två prospekteringsbrunnar i Basjkirien

Petrosibir offentliggör härmed att ett avtal har träffats om borrning av två prospekteringsbrunnar på Suyanovskoye-licensen i Basjkirien. Borrningarna kommer finansieras av en partner mot en ägarandel motsvarande 49% i licensen.

Licensen avseende Suyanovskoye, som utfärdades 16 oktober 2015 och gäller fram till 31 december 2035, är belägen intill bolagets huvudsakliga producerande oljefält - Ayazovskoye. Licensområdet omfattar 300 km2 och innefattar ett flertal intressanta prospekteringsområden. Petrosibir har nu ingått avtal med Geoservis LLC, ett lokalt bolag som äger en borrfirma samt antal oljefält i närliggande regioner. Geoservis kommer att borra två prospekteringsbrunnar i utbyte mot en ägarandel på 49% i Petrosibirs dotterbolag som äger licensen, LLC Ufa Petroleum. Partnern kommer till fullo finansiera borrningarna av brunnarna. Petrosbir finansierar alla förberedande arbeten som till exempel borrplattform, vägbyggnad, tillstånd, vattenförsörjning osv. Allt framtida arbete inklusive flödestester, infrastruktur för produktionen, ytterligare seismik och framtida borrningar ska finansieras pro rata i enlighet med ägarandelarna, dvs 51/49. Petrosibir har också en option att köpa ut partnern inom 12 månader efter färdigställda borrningar.

Alla förberedande arbeten är färdigställda och borriggen har mobiliserats. Borrning av prospekteringsbrunnar kräver väsentligt mer provtagningar och tester under borrfasen och de tar därför betydligt längre tid att färdigställa jämfört med produktionsbrunnar. Den första brunnen planeras således vara färdigställd mot slutet av detta år medan den andra brunnen förväntas vara färdigställd under andra kvartalet 2021.

Den första brunnen kommer borras på den så kallade Yanbayskaya-strukturen på den sydvästra delen av licensområdet och den andra brunnen borras på Orlinskaya-strukturen på östra delen av området. Båda brunnarna kommer testa olja i flera horisonter inklusive Bobrikovsky och Kyn-Pashinsky.

VD Pavel Tetyakov kommenterar: " Jag är väldigt glad att vi kan offentliggöra detta avtal och ser fram mot den omedelbara borrstarten av den första brunnen. Förutom att vår nya partner finansierar borrningarna har de med sig teknisk expertis samt erfarenhet av att finna och utveckla oljefält i regionen. Det är min förhoppning att detta utgör starten på en ny fas i utvecklandet av våra tillgångar som kommer gagna Petrosibir och dess aktieägare."

För mer information, vänligen kontakta:

Pavel Tetyakov, vd Petrosibir, tel +46 8 407 1850
[email protected]

Gunnar Danielsson, vice VD / CFO Petrosibir, tel +46 70 738 0585
[email protected]

www.petrosibir.com

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 35 miljoner fat oljeekvivalenter. Petrosibirs B-aktie handlas på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.


Om Petrosibir

Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland.

Webbplats
petrosibir.com
Bransch
Olja och gas

Prenumerera

Få löpande information från Petrosibir via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn PSIB-B ISIN-kod SE0000514572