Rekordhög stressnivå i julstressundersökning

E-hälsoföretaget Papilly AB (publ) märker tydligt i sin undersökning julstress.nu att vi är i slutspurten inför jul. Fler än 3 000 personer har hittills deltagit i undersökningen. Och stressnivåerna är oroväckande höga.

Stressforskare Anders Tengström, leg. psykolog och docent vid Karolinska Institutet:
- December är rejält stressigt och förknippat med krav och höga förväntningar. I år är det dessutom minimalt antal lediga dagar i jul. Mätningen visar på oroväckande nivåer och jag hoppas verkligen att människor tar varningen på allvar och försöker prioritera återhämtning under helgen.

Anders Tengström är också forskningschef på e-hälsoföretaget Papilly AB som utvecklar digitala program mot psykisk ohälsa. Stressmätningen, som genomförs på sajten Julstress.nu, syftar till att sätta fokus på den ohälsosamma stressen.

- Vi vill medvetandegöra människor om sin stress. För många är läget allvarligt och ett första steg mot förändring är att känna till sin egen stressnivå. Vi hoppas att fler tar chansen att mäta sin stress - visar det sig att stressnivån är hög behöver man göra något åt det, annars riskerar man sin hälsa, säger Anders Tengström.

Undersökningen julstress.nu pågår fram till 26 december. Genom ett kort vetenskapligt stresstest mäts användarens aktuella stressnivå. Mätningen sker helt digitalt och är öppen för alla. Undersökningen mäter även orsaker till stress och hittills uppger flest att jobbet, den egna ekonomin och släkt- och familjerelationer stressar dem mest. Resultatet av undersökningen redovisas i sin helhet efter jul.

Stress är den vanligaste orsaken till att människor sjukskrivs och de stressrelaterade diagnoserna har ökat med mer än 70 procent på bara några år. Psykisk ohälsa kostar samhället runt 70 miljarder årligen.

Läs mer om Papillys stressprogram på Papilly.com

2016-12-20

För mer information, kontakta
forskningschef Anders Tengström, tel 076- 631 80 49
eller
kommunikationschef Sara Dannborg tel: 073- 982 58 42

Papilly AB (publ)
Papillys interaktiva och banbrytande program utvecklas i samarbete med ledande forskare och experter från bland annat Karolinska Institutet och Stressforskningsinstitutet. Syftet är att skapa lättillgängliga och effektiva verktyg som förebygger stress och ökar välmåendet. Genom Papillys vetenskapligt utprövade webb-program kan stressrelaterad ohälsa effektivt förebyggas vilket bidrar till välmående medarbetare, minskade kostnader och ökad lönsamhet.


Om Bonzun

Bonzuns affärsidé är att tillgängliggöra evidensbaserad information med hjälp av digitala tjänster för att förebygga ohälsa och bidra till ökat välmående.

Webbplats
www.bonzun.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Bonzun via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn BONZUN ISIN-kod SE0017082506 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Håkan Johansson tf Vd [email protected] 070 478 31 49