Viktig information till vår viktigaste immateriella tillgång, dvs. alla Ni kunder och leverantörer som gör vår tillväxtresa möjlig

Mitt namn är Stig Norberg, grundare/ägare sedan 2009, VD för börsnoterade North Chemical inkl. de helägda dotterbolagen A Clean Partner International AB och Aktiv Kemi i Småland AB.

North Chemicals vision är att blir marknadsledande på den Skandinaviska marknaden 2019.

För att nå dit måste vi fortsätta agera som ett tillväxtföretag där de viktigaste faktorerna är Fokus och Flexibilitet. Vi måste ligga nära marknaden och konkurrera med korta leverans- tider, hög leveranssäkerhet och hög servicegrad. Vi skall fortsätta fokuseringen på nära och långsiktiga kundrelationer, fortsätta vår proaktivitet i marknadsbearbetningen med gemensamt högt affärsvärde i hela affärsprocessen.

För att skapa förbättrade förutsättningar för den tillväxtstrategi och lönsamhet som styrelsen fastställt kommer verksamheten i Alingsås att under 2015 samlokaliseras med verksamheten i Rörvik. Ekonomifunktionerna har under våren 2014 samordnats till Rörvik. Bolagets styrelse och ledning har fastställt en tydlig action plan för flytten och vår förhoppning är att varken våra kunder eller leverantörer skall beröras av flyttprocessen.

I Alingsås är nya kontorslokaler i princip färdigställda för inflyttning till sommaren 2015 där den fortsatta verksamheten kommer att bestå av personer inom försäljning, FoU, marknad och teknisk support. Den övergripande säljorganisationen i Sverige berörs inte alls.

I Rörvik investerar vi i ett helt nytt produktions- och logistikcenter anläggning för 14 Mkr för ökad tillgänglighet och leveranssäkerhet. Genom samordningen optimeras flöden, emballage- lager och råvarulager med produktion - ökad effektivitet. Möjligheten till resursallokering av personal och utrustning ökar högst väsentligt om det samlas under samma tak. Bolaget samlar genom flytten allt under ett tak - företagsledning, administration, inköp, ordermottagning, produktion, logistik, lager och färdiga produkter.

Andra investeringar som genomförs
Vi har 2014 investerat i en ny spolarvätskeanläggning som ger både lägre produktionskostnader per liter med ökad kapacitet, en ny automatiserad fyllningslinje kommer i drift 2015 för ökad flexibilitet, ökad kapacitet och ökad konkurrenskraft. Vi har även förbättrat vårt affärssystem då vi centraliserat ekonomifunktionen samt infört ett proaktivt CRM som ger effektivare arbetsverktyg för säljorganisationen. Nu har vi ett gemensamt affärssystem och en gemensam IT-plattform för administration, affärsområden, produktion och forskning & utveckling.

Marknadsmaterialet har också fräschats upp och profilerats både på produktnivå som varu- märkesnivå. En mängd nya produktbroschyrer och aktuella prislistor finns nu framme.

Ett fortsatt effektivt, flexibelt och kundfokuserat North Chemical är väsentligt ur konkurrens- synpunkt för bolaget, våra kunder, leverantörer och andra intressenter.

Som VD och störste ägare i bolaget har jag en mängd saker jag fortfarande vill vidareutveckla med North Chemical.

Jag vill fortsätta utvecklingen av bolaget till ett proaktivt, konkurrenskraftigt och starkt företag primärt på den skandinaviska marknaden med god kvalitet och god lönsamhet. Det ska vi göra genom en hög produktutvecklingstakt, ständig automatisering i produktion, medarbetar- motivation och engagemang, god etik och uppriktighet, trygga och nöjda kunder och en helhetssyn på miljöfrågor.

Under 2015 kommer jag att vara mer aktiv i besöken hos våra kunder och leverantörer och hoppas då få träffa Er alla i olika sammanhang.

Är det några frågor på bolaget eller klarlägganden så tveka inte att höra av Er direkt till mig. Ni kan även besöka vår hemsida så finner ni delårsrapporter, pressmedelanden och kontakt- uppgifter. Se www.northchemical.se

Passar även på att tacka för det gångna året och önska Er lycka till med affärerna 2015

Stig Norberg
VD
Mobil nr. 0708-25 14 00
eller [email protected]

Thomas Skullman Affärsområdeschef
Mobil nr. 0709-65 65 22 
eller [email protected]


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22