Kallelse till extra bolagsstämma i North Chemical

Aktieägarna i North Chemical AB (publ) kallas härmed till extra bolagsstämma den 19 maj 2016 kl. 11.30 på Vrigstad Värdshus i Vrigstad. Rösträttsregistrering börjar kl. 10.00 och avbryts när stämman öppnas. I anslutning till stämman serveras lättare förtäring.

Rätt till deltagande
Rätt att delta i stämman har den som dels upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken avseende förhållandena den 13 maj 2016, dels senast den 13 maj 2016 till bolaget anmäler sin avsikt att delta i stämman. Anmälan kan ske skriftligt under adress North Chemical AB, c/o Fredersen Advokatbyrå, Turning Torso, 211 15 Malmö, via e-post till [email protected] eller per fax nr 040-232003. Vid anmälan ska anges namn, adress, person- eller organisationsnummer, telefon dagtid samt gärna även uppgift om, i förekommande fall, antal biträden (högst två). Efter registrerad anmälan kommer anmälaren att motta en bekräftelse. Om ingen bekräftelse erhålls har anmälan inte skett på rätt sätt.

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade, d.v.s. förvarade i en depå, måste tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken för att få delta i stämman. Sådan registrering måste vara verkställd senast den 13 maj 2016 och bör begäras i god tid före denna dag hos den som förvaltar aktierna.

Fullmakt
Om aktieägare avser låta sig företrädas av ombud ska fullmakt utfärdas för ombudet. Fullmakten ska vara skriftlig, av aktieägaren undertecknad och daterad. Om aktieägaren är en juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller, om sådan handling inte finns, motsvarande behörighetshandling bifogas anmälan. Handlingen ska styrka rätten hos den som undertecknat fullmakten att utse ombud för den juridiska personen. För att underlätta registreringen vid stämman bör fullmakt i original samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar vara bolaget till handa under ovanstående adress senast den 13 maj 2016. Om fullmakt och övriga behörighetshandlingar inte insänts i förväg ska fullmakt i original samt övriga behörighetshandlingar kunna uppvisas vid stämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt hos bolaget och på bolagets webbplats, www.northchemical.se, och sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Förslag till dagordning

1. Öppnande
2. Val av ordförande vid stämman
3. Upprättande och godkännande av röstlängd
4. Godkännande av dagordning
5. Val av en eller två justeringsmän
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Beslut om riktad emission
8. Avslutning

Beslutsförslag

Beslut om riktad emission (punkt 7)

Bolagets styrelse föreslår att stämman beslutar om riktad emission av aktier enligt följande:

1. Bolagets aktiekapital ska öka med 750 000 kronor genom nyemission av 7 500 000 aktier.

2. Rätt att teckna aktier ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma ägarna till Lahega Kemi AB, org. nr 556067-5505.

3. Överteckning eller underteckning får inte ske.

4. Teckning ska ske den 20 juni 2016. Styrelsen ska äga rätt att förlänga teckningstiden.

5. Teckningskursen per aktie uppgår två (2) kronor. Teckningskursen anses motsvara aktiens marknadsvärde vid tidpunkten för emissionen.

6. Betalning för tecknade aktier ska i sin helhet erläggas senast den 20 juni 2016. Styrelsen ska ha rätt att förlänga betalningstiden.

7. De nya aktierna ger rätt till utdelning från och med den första avstämningsdagen avseende utdelning som infaller efter att de nya aktierna registrerats hos Bolagsverket.

8. Verkställande direktören, eller den som den verkställande direktören i övrigt förordnar, bemyndigas att vidta smärre justeringar och förtydliganden av detta beslut i den utsträckning detta är erforderligt för registrering och verkställande av beslutet.

Skälet för avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att bolaget i avtalet om förvärv av samtliga aktier i Lahega Kemi AB åtagit sig att emittera aktier i bolaget till de nuvarande ägarna till Lahega Kemi AB.

Beslutet enligt denna punkt förutsätter för sin giltighet att bolaget senast den 30 juni 2016 tillträder samtliga aktier i Lahega Kemi AB.

Beslut enligt denna punkt förutsätter vidare för sin giltighet att det biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Övrig information
Styrelsens fullständiga förslag inklusive handlingar enligt 13 kap. 6 § aktiebolagslagen, jämte fullmaktsformulär, finns tillgängligt för aktieägare på bolagets hemsida (www.northchemical.se) och hos bolaget. Handlingarna kommer att sändas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Aktieägarna informeras om sin rätt att begära upplysningar vid bolagsstämman om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen.

Rörvik 3 maj 2016

North Chemical AB (publ)

Styrelsen

Informationen i detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande den 3 maj 2016 klockan 08.45.

För ytterligare information:
North Chemical AB (publ)
Sophie Persson, styrelseordförande, tfn 0733-865660, [email protected]

North Chemical AB (publ), 556792-0193
North Chemical är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Rörvik. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. North Chemical-aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, First North, och handlas under kortnamnet NOCH. Bolagets certified adviser är Redeye AB. För ytterligare info se www.northchemical.se.


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22