Clemondo utökar åtgärdsprogrammet

Den nya ledningen i Clemondo planerar ytterligare besparingar utöver tidigare presenterade åtgärdsprogram för att stärka lönsamheten. De nya åtgärderna innebär besparingar på 16 MSEK och berör 11 tjänster. Förhandlingar med de fackliga organisationerna har inletts.

- Vi har analyserat situationen och kommit fram till att det krävs ytterligare insatser för att nå vårt lönsamhetsmål. Åtgärderna innebär att vi tydligare fokuserar på vår kärnaffär inom Brands och förenklar genom att skala bort projekt och satsningar som inte stöttar kärnaffären. Jag beklagar att det leder till övertalighet, men är övertygad om att detta är vad som krävs för att skapa en stabil grund för framtida tillväxt, säger Michael Engström, t f VD i Clemondo Group AB.

Clemondo har under året påverkats negativt av stigande råvarukostnader men bedömer att både råvarupriserna och valutakursen nu stabiliseras. Flera prishöjningar har genomförts som ännu inte fullt ut kompenserar för de ökade råvarukostnaderna och valutaförändringarna, en höjning får effekt under Q4 och ytterligare är planerade 2019.

Det tidigare presenterade åtgärdsprogrammet som innebar 12 MSEK i sänkta kostnader utökas nu med ytterligare 16 MSEK, i båda fallen med full effekt under 2019. Det utökade åtgärdsprogrammet innebär att engångskostnaderna ökar med 9 MSEK till totalt 25 MSEK.

För ytterligare information:
Clemondo Group AB (publ)
Michael Engström, tf VD Clemondo, +46 76-374 87 69

Denna information är sådan information som Clemondo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom Michael Engströms försorg, för offentliggörande den 26 november kl. 14.10. Redeye AB är Clemondos certified adviser. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193

Clemondo Group AB är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, First North, och handlas under kortnamnet CLEM. Bolagets certified adviser är Redeye AB. För ytterligare information se www.clemondo.se 


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22