CLEMONDO PRESENTERAR LIV GREENIUM - VÄXTBASERADE RENGÖRINGSPRODUKTER

Clemondo Group AB (publ) förbereder lanseringen av nästa del i Greeniumserien - Liv Greenium - som kommer börja säljas i början av 2021. Liv Greenium är en helt ny produktserie rengörings-produkter som innehåller allrent, grovrent, vanlig såpa och stensåpa, en sur och en alkalisk badrumsrengöring samt ett rengöringsmedel för skurmaskin. Samtliga produkter i serien är biologiskt nedbrytbara, dvs baserade på hållbara, vegetabiliska och förnyelsebara råvaror.

Efter en lyckad lansering av fordonsvårdsserien Lahega Greenium är vi glada över att nu kunna ta nästa gröna steg och presentera rengöringsprodukterna Liv Greenium. Vårt mål har varit att ta bort petroleumbaserade råvaror och tensider och några av de råvaror vi har valt att använda produceras istället genom till exempel fermentering. Våra testresultat i labb visade bättre rengöringseffektivitet än vanliga petroleumbaserade produkter - Greenium allrent är till exempel 25 procent mer effektiv än ''vanliga'' allrent på marknaden, säger Eva Ärlebo, Sales och Marketing Manager för Clemondo.

Liv Greenium har utvecklats i Clemondos egna laboratorier och produktionen kommer att ske i fabriken i Helsingborg. Följande produkter i Liv Greenium har redan fått Svanen godkännande: Skurmaskin, Stensåpa, Golvsåpa, Allrent, Grovrent.

Övriga inväntar just nu certifiering enligt miljömärkningen Svanen. I samband med att den växtbaserade serien introduceras kommer några befintliga produkter att fasas ut, vilket är i linje med Clemondos målsättning att nå "nollbarhet", det vill säga noll utsläpp i luft, mark och vatten och noll negativ påverkan på arbetsmiljön.

Helsingborg, 26 oktober 2020

För ytterligare information:

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: [email protected]

Eva Ärlebo, Sales and Marketing Manager
Telefon: 073-143 30 36
E-post: [email protected]

Clemondo Group AB är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnen Corporate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt [email protected], +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193. För ytterligare information se www.clemondo.se


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22