Clemondo omstrukturerar i Rörvik och Helsingborg

För att öka effektiviteten och sänka kostnaderna planerar Clemondo att omstrukturera sin organisation. Åtgärdsprogrammet berör ett 20-tal medarbetare och innebär att produktionen i Rörvik stängs och flyttas till Helsingborg. Samtidigt kommer innesälj att koncentreras till Rörvik tillsammans med vissa andra stödfunktioner.

- Jag beklagar att enskilda medarbetare drabbas, men åtgärderna är helt nödvändiga för att vi ska stärka vår lönsamhet och konkurrenskraft. Genom att samla funktioner istället för att sprida ut dem, samt outsourca aktiviteter så att vi kan fokusera på vår kärnverksamhet, så minskar vi komplexiteten och blir effektivare, säger Erik Hantoft, VD för Clemondo Group AB.

Åtgärderna ger betydande besparingar, totalt en årlig minskning av kostnaderna med omkring 12 MSEK. Kostnadsbesparingarna beräknas slå igenom fullt ut under 2019. Engångskostnaderna för åtgärderna beräknas till cirka 16 MSEK och investeringskostnaderna till cirka 3 MSEK. Avsättningar för en del av åtgärderna kommer att belasta det andra kvartalet, medan övriga engångskostnader kommer tas löpande under de kommande 12 månaderna.

Förhandlingar med de fackliga organisationerna om hur neddragningarna ska genomföras har påbörjats och individuella besked till anställda som berörs beräknas ges i juni 2018.

Helsingborg 28 maj 2018

För ytterligare information:
Clemondo Group AB (publ)
Erik Hantoft, VD, 073- 434 60 30

Denna information är sådan information som Clemondo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 maj 2018 kl. 08:30. Redeye AB är Clemondos certified adviser.
Clemondo Group AB (publ), 556792-0193.

Clemondo Group AB är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, First North, och handlas under kortnamnet CLEM. Bolagets certified adviser är Redeye AB. För ytterligare information se www.clemondo.se.


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22