REGMAR

Nordic Tech Fund investerar i esportsbolaget E-GO. "Som ett Forza för esporten".

Noterade fonden Nordic Tech Fund genomför en titthålsinvestering på 0,5 m i Stockholmsbaserade E-GO. Bolaget har tagit fram en tjänst som låter esport-fans följa och uppleva sina favoritlag live och on demand. I emissionen deltar ett flertal affärsänglar och techinvesterare med erfarenhet inom området.

"Esport växer kraftig som segment. Med antalet lag och turneringar ökar också behovet av verktyg att följa sporten och sortera bland utbudet. E-GO har ett starkt team som vi följt länge och en tjänst som är positionerad för att bli en ledande lösning för interaktiv esport-streaming. Nordic Tech Funds strategi är att tidigt ta en position i flera spännande bolag för att sedan investera mer när de når uppsatta mål, säger Christian Björkman, VD Nordic Tech Fund Group.

Bolaget bygger en plattform för mobil och PC-användning där användaren sätter upp sin profil genom att förse bolaget med information om vilka esporter och lag de följer. E-GO förser sedan användaren med en helt personifierad esportkalender, som utöver att visa resultat från tidigare matcher och info om kommande möten också notifierar användaren när dennes favoritlag spelar, låter användaren se matcherna live i samma app och öppnar upp för "fantasy esport"-turneringar för användaren.

"Det är ingen slump att vi investerar i det här bolaget. Spelsektorn är ett av fondens fokusområden och några av de andra investerarna känner jag sen tidigare när vi tillsammans sålde speldatabasen IGDB (Internet Games Database) till Amazon 2019 tidigare i karriären. Där någonstans ligger även ribban för ambitionen med E-GO. Vi ser potential i att detta kan bli ett Forza för esport, säger Christian Björkman."

Teamet bakom E-GO esport är peppade och glada för den nya laguppställningen med nytillträdda ägare. "Vi otroligt stolta och tacksamma för den process vi gått igenom tillsammans med Nordic Tech Fund och att få med dem på resan. Mest av allt ser vi nu fram emot att kunna lägga ännu mer tid och pengar på att utveckla en av marknadens bästa användarupplevelser för esportkonsumenter." säger Viktor Maisey, VD för E-GO esport.

Christian Björkman, VD Nordic Tech Fund Group AB

M: +46 (0)706-36 45 12

[email protected]

Denna information är sådan information som Nordic Tech Fund AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 september 2021 kl. 10:00.

Om Nordic Tech Fund.

Nordic Tech Fund är en noterad riskkapitalfond som investerar i svenska onoterade techbolag. Fonden är noterad på NGM och är öppen för alla att investera i. Fonden har målsättningen att resa 150 miljoner kronor. Nordic Tech Fund har idag innehav i nio techbolag inom AI, gaming (dataspel mm) Internet of Things och med SaaS som affärsmodell. En målsättning är att växa till ca 30 portföljbolag relativt snabbt. Teamet som förvaltar fonden har många års erfarenhet av investeringar i onoterade techbolag, tillväxtresor samt att sälja och notera bolag. Fonden öppnar upp för nya investerare i slutet av september 2021. Mer information finns på nordictechfund.se


Om Nordic Tech Fund

Prenumerera

Få löpande information från Nordic Tech Fund via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic Growth market Kortnamn NORDIC TECH ISIN-kod SE0015960430