Nexar Football har genomfört första kvalificeringsuttagningen för Football Dreamz i Cotonou, Benin

Nexar Football AB, dotterbolag till Nexar Group AB, har under två veckor i oktober genomfört uttagningar i Benin med 860 anmälda fotbollstalanger i åldrarna 15-19 år. Talangerna kom primärt från Benin men även från Niger, Togo och Nigeria.

Uttagningarna genomfördes på arenan Stade René Pleven i Cotonou, Benin och resulterade i en final där de 50 bästa spelarna tävlade om sex platser till den globala finalen av Football Dreamz 2021.

Samtliga sex spelare är kontrakterade av Nexar Football och representerar länderna Benin, Togo, Niger och Nigeria. Ytterligare två talangfulla spelare som medverkade i finalpasset är kontrakterade.

I samarbete med statliga tv-bolaget ORTB producerades även två avsnitt av uttagningarna där vi hade att starkt lokalt team på plats som bland annat bestod av tränare, läkare och lokala professionella spelare. I ett av avsnitten medverkade även Benins landslagsmålvakt Saturnin Allagbe' som spelar i den franska Ligue 1 klubben Dijon FC.

Under uttagningarna har Football Dreamz exponerats i flertalet radioprogram och i landets största fotbollsprogram på nationell tv. Efter finalpasset bjöd tv-kanalen ORTB Sport in delar av vårt lokala team bestående av program manager och två av vinnarna till landets största direktsända sportshow med den kända programledaren Bruno Souali där stort fokus lades på att presentera och diskutera Football Dreamz. Medverkade gjorde även den kända fotbollsprofilen och förbundskaptenen för Benin U20 damer, Ouzerou Abdoulaye.

- Vi är mycket nöjda med uttagningarna då vi har hittat riktigt talangfulla spelare till finalen av Football Dreamz 2021. Vi har också lyckats marknadsföra Football Dreamz på ett bra sätt vilket stärkt vårt varumärke och resulterat i en hög marknadskännedom. Vi planerar redan nu för ytterligare program i Benin under 2021 men först ser vi fram emot nästa kvalificeringsuttagning som skall ske i Nigeria under februari/mars 2021, säger Joachim Kamph, COO Nexar Football AB.

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:

Joachim Kamph, COO Nexar Football AB

telefon: +46 709 95 63 83, epost joachim.kamph@nexarfootball.com

Stefan Mattsson, Vice VD/CFO Nexar Group AB

telefon +46 707 77 60 02, epost: stefan.mattsson@nexargroup.se

Om Nexar

Nexar är ett globalt musik-, sport- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England. Bolagsgruppen har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även avtal med både musik- och sporttalanger för att skapa kommersiella framgångar. Bolaget är listat på NGM Nordic SME.

Nerladdningsbara filer

KOMMUNIKÉ FRÅN EXTRA BOLAGSSTÄMMA

Nexar Group AB (publ), listat på NGM Nordic SME, höll extra bolagsstämma den 8 januari 2021.


KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA

Aktieägarna i Nexar Group AB (publ) org. nr 556899-2589 ("Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 8 januari 2021.


NEXAR BESLUTAR OM EMISSION AV KONVERTIBLER

Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic SME - har vid styrelsemöte beslutat om en emission av konvertibler med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.


DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2020

Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic SME - släpper härmed delårsrapport avseende januari till september 2020. Rapporten i sin helhet finns för digital nedladdning bl a på bolagets hemsida, www.nexargroup.se.


Nexar Football har genomfört första kvalificeringsuttagningen för Football Dreamz i Cotonou, Benin

Nexar Football AB, dotterbolag till Nexar Group AB, har under två veckor i oktober genomfört uttagningar i Benin med 860 anmälda fotbollstalanger i åldrarna 15-19 år. Talangerna kom primärt från Benin men även från Niger, Togo och Nigeria.


KOMMUNIKÉ FRÅN EXTRA BOLAGSSTÄMMA

Nexar Group AB (publ), listat på NGM Nordic SME, höll extra bolagsstämma den 23 oktober 2020.


NEXAR KOMMER INTE GENOMFÖRA EN FÖRSÄLJNING AV DOTTERBOLAG

Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic SME - och Mavshack AB signerade under augusti 2020 en avsiktsförklaring gällande en eventuell försäljning av Nexars dotterbolag. Dessa förhandlingar har avbrutits i god anda då parterna inte ser de starka synergier mellan bolagen som förväntades. Nexar och dess ledning ser stor potential i sina dotterbolag och ser positivt på Bolagets utveckling under 2021 och framöver.


NEXAR FÅR NY ORDER PÅ 3 000 000 SEK

Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic SME - har via sitt spanska helägda dotterbolag Nexar Productions SL, fått en förlängning på det egenutvecklade radioformatet "Podriem fer-ho Millor". Ordervärdet är 3,0 MSEK och avtalet gäller för perioden januari till juni 2021. Kunden är mediehuset Á punt i Valencia.


KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA

Aktieägarna i Nexar Group AB (publ) org. nr 556899-2589 ("Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 23 oktober 2020, kl. 14.00, i Bolagets lokaler på Sturegatan 46, Stockholm.


NEXAR HAR BESLUTAT ATT GENOMFÖRA EN RIKTAD EMISSION PÅ 1,6 MSEK

Styrelsen i Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic SME - har beslutat att genomföra en riktad nyemission till ett fåtal investerare. Beslutet är villkorat ett godkännande på en extra bolagsstämma.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted