Nexar Football har genomfört första kvalificeringsuttagningen för Football Dreamz i Cotonou, Benin

Nexar Football AB, dotterbolag till Nexar Group AB, har under två veckor i oktober genomfört uttagningar i Benin med 860 anmälda fotbollstalanger i åldrarna 15-19 år. Talangerna kom primärt från Benin men även från Niger, Togo och Nigeria.

Uttagningarna genomfördes på arenan Stade René Pleven i Cotonou, Benin och resulterade i en final där de 50 bästa spelarna tävlade om sex platser till den globala finalen av Football Dreamz 2021.

Samtliga sex spelare är kontrakterade av Nexar Football och representerar länderna Benin, Togo, Niger och Nigeria. Ytterligare två talangfulla spelare som medverkade i finalpasset är kontrakterade.

I samarbete med statliga tv-bolaget ORTB producerades även två avsnitt av uttagningarna där vi hade att starkt lokalt team på plats som bland annat bestod av tränare, läkare och lokala professionella spelare. I ett av avsnitten medverkade även Benins landslagsmålvakt Saturnin Allagbe' som spelar i den franska Ligue 1 klubben Dijon FC.

Under uttagningarna har Football Dreamz exponerats i flertalet radioprogram och i landets största fotbollsprogram på nationell tv. Efter finalpasset bjöd tv-kanalen ORTB Sport in delar av vårt lokala team bestående av program manager och två av vinnarna till landets största direktsända sportshow med den kända programledaren Bruno Souali där stort fokus lades på att presentera och diskutera Football Dreamz. Medverkade gjorde även den kända fotbollsprofilen och förbundskaptenen för Benin U20 damer, Ouzerou Abdoulaye.

- Vi är mycket nöjda med uttagningarna då vi har hittat riktigt talangfulla spelare till finalen av Football Dreamz 2021. Vi har också lyckats marknadsföra Football Dreamz på ett bra sätt vilket stärkt vårt varumärke och resulterat i en hög marknadskännedom. Vi planerar redan nu för ytterligare program i Benin under 2021 men först ser vi fram emot nästa kvalificeringsuttagning som skall ske i Nigeria under februari/mars 2021, säger Joachim Kamph, COO Nexar Football AB.

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:

Joachim Kamph, COO Nexar Football AB

telefon: +46 709 95 63 83, epost [email protected]

Stefan Mattsson, Vice VD/CFO Nexar Group AB

telefon +46 707 77 60 02, epost: [email protected]

Om Nexar

Nexar är ett globalt musik-, sport- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England. Bolagsgruppen har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även avtal med både musik- och sporttalanger för att skapa kommersiella framgångar. Bolaget är listat på NGM Nordic SME.

Bifogade filer

201113_Benin2.pdf

Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83