NEXAR ETABLERAR SAMARBETE I ENGLAND TILLSAMMANS MED PERSONER MED MÅNGÅRIG ERFARENHET FRÅN MUSIKINDUSTRIN

Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic MTF - har skrivit under två aktieägaravtal avseende bildandet av två dotterbolag i England.

Som tidigare informerats om håller bolaget på att sätta upp verksamhet i England. Bolaget har nu kommit överens med Jono Hart och Darren Poole om villkoren för denna verksamhet samt detaljerna kring bolagsbildandet. För Nexar är detta ett viktigt avstamp för att dels utveckla verksamheten samt att få en närvaro på en marknad som ligger i yttersta framkant gällande musik och underhållning på global basis. Bolagets båda talanger från senaste säsongen av Aim2Fame kommer att lanseras som artister via det nystartade bolaget Nexar Music Ltd och med Jono Hart som artistansvarig. Under de senaste månaderna har artisterna spelat in fem nyskrivna låtar var, i studios både i London och Stockholm. Planerad lanseringsstart för dem båda är augusti/september 2018.

Nexar Group AB kommer äga 54% i respektive bolag och Darren Poole samt Jono Hart via helägda bolag 23% vardera. Det finns en intention om att knyta till sig fler nyckelpersoner, vilket kan få effekten att dessa ägarandelar kommer att minska något. För Nexars del dock ej under 51% i respektive bolag.

Nexar Music Ltd kommer att hantera artister samt andra aktiviteter kopplade till musik. Nexar Entertainment Ltd kommer att ha en verksamhet med formatutveckling och produktion av talangtävlingar.

Aktieägaravtalen är påskrivna, men rent formellt kommer det dröja c:a 2 veckor innan korrekta ägarandelar och dylikt är registrerat.

Denna information är sådan information som Nexar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 juni 2018 kl 16:00.

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:
Mats Johansson, VD, telefon +46 707 14 74 54, e-post: [email protected]
Stefan Mattsson, CFO, telefon +46 707 77 60 02, epost: [email protected]

Om Nexar
Nexars affärsidé är att producera och marknadsföra talangtävlingar kombinerat med utveckling och management av artister. Det egenutvecklade konceptet, Aim2Fame© är den första webbaserade talangtävlingen med tillhörande "reality show" i kombination med kontraktering av nya talanger. Tävlingen, som är öppen för bidrag från hela världen syftar till att varje år hitta de bästa talangerna med förutsättningar att kunna bli en världsstjärna. Dessa talanger kontrakteras av Nexar och ges därmed goda förutsättningar att utvecklas under många år.


Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83