KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA

Aktieägarna i Nexar Group AB (publ) org. nr 556899-2589 ("Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 23 oktober 2020, kl. 14.00, i Bolagets lokaler på Sturegatan 46, Stockholm.

A. Rätt att delta på stämman
Aktieägare som önskar delta vid stämman skall dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per torsdagen den 15 oktober 2020, och dels senast måndagen den 19 oktober 2020 anmäla sitt deltagande till Bolaget antingen per post till bolagets adress Nexar Group AB, Sturegatan 46, 3tr, 114 36 Stockholm eller via e-post till [email protected].

Vid anmälan skall aktieägaren uppge namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer, e-postadress, eventuella biträden, samt uppgifter om aktieinnehav. Fullmaktsformulär för aktieägare som önskar delta i stämman genom ombud kommer att hållas tillgängligt på Bolagets hemsida www.nexargroup.se. Aktieägare som företräds genom ombud skall utfärda dagtecknad fullmakt för ombudet. Om fullmakt utfärdas av juridisk person skall bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas. Fullmakt och registreringsbevis bör i god tid innan stämman insändas per brev till Bolaget på ovan angivna adress. Fullmakt gäller ett år från utfärdandet eller den längre giltighetstid som framgår av fullmakten, dock högst fem år.

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom banks notariatavdelning eller annan förvaltare måste, för att äga rätt att delta vid stämman, tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Sådan registrering måste vara genomförd per den 15 oktober 2020 och förvaltaren bör således underrättas i god tid före nämnda datum.

B. Ärenden på stämman
Förslag till dagordning
1. Stämmans öppnande.

2. Val av ordförande vid stämman.

3. Upprättande och godkännande av röstlängd.

4. Framläggande och godkännande av dagordning

5. Val av en eller två justeringsmän.

6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad

7. Förslag till beslut om emission av aktier

8. Stämmans avslutande


Förslag till beslut m.m.
Punkt 7

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om emission av högst 16 000 000 aktier på följande villkor.

Emissionen har erbjudits till Bolagets större aktieägare samt till Bolagets ledning och styrelse.De nya aktierna skall emitteras till en kurs på 0,10 SEK. Bolagets aktiekapital kan därmed ökas med 320 000 kronor. De nya aktierna ska medföra rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats.

Skälet till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt genom en riktad nyemission är att det enligt styrelsens bedömning är möjligt att genom emissionen tillföra bolaget nödvändigt kapital i närtid samt till en lägre kostnad än om dessa erbjuds samtliga befintliga aktieägare.

C. Upplysningar, handlingar och antal aktier och röster

För giltigt beslut enligt punkt 7 fordras att besluten biträds av aktieägare med minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de vid bolagsstämman företrädda aktierna.

Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar från styrelsen och verkställande direktören i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen.

Styrelsens förslag till beslut hålls tillgängliga på bolagets kontor, Sturegatan 46, Stockholm, samt på bolagets hemsida www.nexargroup.se från och med fredagen den 9 oktober 2020 och kommer att sändas per post till de aktieägare som begär det och därvid uppger sin postadress. Samtliga av ovanstående handlingar kommer att framläggas på den extra bolagsstämman.

I bolaget finns totalt 115 714 940 aktier och röster.

___________________________
Stockholm i oktober 2020
Nexar Group AB (publ)
Styrelsen

Denna information är sådan information som Nexar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 oktober 2020 kl 19:10.

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:

Mats Johansson, VD, telefon +46 707 14 74 54, e-post: [email protected]

Stefan Mattsson, vice VD/CFO, telefon +46 707 77 60 02, epost: [email protected]

Om Nexar

Nexar är ett globalt musik-, sport- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England. Bolagsgruppen har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även avtal med både musik- och sporttalanger för att skapa kommersiella framgångar. Bolaget är listat på NGM Nordic SME.


Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83