BESLUT FRÅN EXTRA BOLAGSSTÄMMA

Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic MTF - höll extra bolagsstämma den 14 november 2019.

Stämman fattade följande beslut:

  • Beslutades om en emission av högst 13 333 333 teckningsoptioner. Rätt att teckna teckningsoptionerna skall, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma de kvalificerade investerare som tecknade och köpte aktier i den nyemission som genomfördes under oktober månad 2019. Teckningsoptionen erhålles utan vederlag. Teckningstid skall vara 15 november till och med 20 november 2019.
    Varje teckningsoption ger innehavaren rätt att teckna en ny aktie i Bolaget under tiden från och med registrering av teckningsoptionerna hos Bolagsverket till och med den 17 oktober 2020. Teckningskursen per aktie skall uppgå till ett belopp motsvarande 0,18 kr. Ökningen av Bolagets aktiekapital kommer vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna att uppgå till högst 266 666,66 kronor. De nytecknade aktierna medför rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att teckning verkställts. Fullständiga villkor enligt Bilaga 2.
    Skälet till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt genom en riktad nyemission av teckningsoptioner är att det enligt styrelsens bedömning är möjligt att genom emissionen tillföra bolaget nödvändigt kapital i närtid samt till en lägre kostnad än om dessa erbjuds samtliga befintliga aktieägare. Värt att notera är att denna emission av teckningsoptioner var en del av villkoren i den riktade emissionen i oktober 2019 som tillförde bolaget 1,6 MSEK.
  • Stämman bemyndigar styrelsen att för tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, besluta om nyemission av aktier, konvertibler eller teckningsoptioner motsvarande sammanlagt högst 20 procent av vid emissionsbemyndigandet totalt antal registrerade aktier, med eller utan företrädesrätt för nuvarande aktieägare. Styrelsens beslut om emission skall kunna ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Emissioner som beslutas med stöd av bemyndigandet skall kunna förenas med villkor att nya aktier, konvertibler eller teckningsoptioner skall betalas med apportegendom eller genom kvittning eller i övrigt med villkor enligt 13 kap 5 § första stycket 6 aktiebolagslagen. Skälet till bemyndigandet är att öka Bolagets finansiella flexibilitet samt att kunna utnyttja det i samband med eventuella företagsförvärv som Bolaget kan komma att genomföra.

2019-11-14

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:
Mats Johansson, VD, telefon +46 707 14 74 54, e-post: [email protected]
Stefan Mattsson, CFO, telefon +46 707 77 60 02, epost: [email protected]

Om Nexar
Nexar är ett globalt musik-, sport- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England.
Bolagsgruppen har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även avtal med både musik- och sporttalanger för att skapa kommersiella framgångar.
Bolaget är listat på NGM Nordic MTF


Om Nexar Group

Webbplats
www.nexargroup.se
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Nexar Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn NXAR ISIN-kod SE0009346109

IR-Kontakt

Joachim Kamph CEO [email protected] +46 (0)70 995 63 83