Ny affär i Sverige

Efter lansering av MultiDockers nya virkeshanteringslösningar och maskiner till olika terminalverksamheter har vi glädjen att avisera ytterligare en genomförd affär i Sverige. Affären omfattar ca 6 Mkr i ordervärde.

Med MultiDockers hjulburna maskiner, och särskilt de nya mindre maskinerna, ökar potentialen inom virkeshanteringssegmentet. Bara i Sverige finns ett mycket stort antal virkeshanteringsentreprenörer som visat intresse för MultiDockers nya maskiner. MultiDocker har anställt en ny säljare för Skandinavien för att kunna fokusera ytterligare på denna marknad.

För mer information, vänligen kontakta:

Percy Österström, VD

percy.osterstrom@multidocker.com, tel: 070 53 196 03

MultiDocker Cargo Handling AB är ett svenskt bolag verksamma på en global marknad. MultiDocker utvecklar, tillverkar och säljer maskiner och logistiklösningar för materialhantering i hamnar och terminaler. Bolaget verkar i ett segment med god tillväxt och potential för effektivitets- och miljöförbättringar. MultiDocker har ett nära samarbete med Caterpillar, världens största tillverkare av stora anläggningsmaskiner.

Satsningen i Nordamerika fortsätter

MultiDocker har nu etablerat ett bolag i USA och rekrytering av personal är i en slutfas.
Arbetet med utökad etablering och uppbyggnad av den expansiva Nordamerika-marknaden leds från den 5 februari delvis på plats lokalt av Simon Österström.


Ny affär i Sverige

Efter lansering av MultiDockers nya virkeshanteringslösningar och maskiner till olika terminalverksamheter har vi glädjen att avisera ytterligare en genomförd affär i Sverige. Affären omfattar ca 6 Mkr i ordervärde.


CH600-affär i Sverige

MultiDocker har signerat avtal med en virkeshanteringsentreprenör i Mellansverige om en CH600 med kringutrustning och tjänster. Maskinen ska komplettera kundens befintliga verksamhet där virke hanteras med hjullastare. Detta är den andra CH600 som sålts i Sverige i den här typen av applikation och innebär ett nytt marknadssegment för MultiDocker.


Affär i Sydafrika

Enligt pressmeddelande den 24 november var MultiDocker, tillsammans med Cats återförsäljare Barloworld, i slutförhandlingar med ett av de största företagen inom Sydafrikansk skogsindustri. MultiDocker kan nu meddela att vi har vunnit order som omfattar en enhet. Efter nyår återupptas förhandlingar kring ytterligare en enhet till samma fabrik. Ordervärdet per enhet är cirka 9 000 000 SEK.


Insteg i Sydafrika


Delårsrapport januari-september 2017

SAMMANFATTNING JANUARI - SEPTEMBER 2017

+ Omsättningen ökade med 40 % till 90,2 MSEK (64,2 MSEK)

+ Rörelseresultatet förbättrades med 4,14 MSEK

+ Orderstock 55,2 MSEK

+ EBIT: -1 934 KSEK (-6 071)

+ Positiv EBITDA: 0,395 MSEK (-3,31 MSEK)

 

SAMMANFATTNING JULI - SEPTEMBER 2017

+ Omsättningen minskade till 21,0 MSEK (30,2)

+ Produktmarginalerna ökar från 19 till 24%

+ EBIT: -2 435 (1 791) KSEK

+ EBITDA: -1 684 (2 755) KSEK


MultiDocker släpper analys gjord av Jarl Securities AB

Som ett led i MultiDockers strävan att stärka bolagets investorrelationer och att få bolaget oberoende analyserat har MultiDocker ett samarbete med Aktiespararna och deras tjänst "Analysguiden". Analysen utförs av Jarl Securities AB på uppdrag av Aktiespararna.


MultiDocker genomför strategiskt förvärv i Holland

  • MultiDocker har förvärvat 51 % av Swanink Technology Coevorden B.V. (STC) i Coevorden, Holland.
  • Affären är för sitt slutliga fullgörande villkorad av att STCs banker godkänner den. Om så sker kommer STC att konsolideras i MultiDockers finansiella information från Q4 2017
  • Förvärvet innebär synergieffekter på marknads-, produktions- och logistiksidan och innebär framförallt att de besparingsprogram som vidtagits fortare kan ge effekt
  • Förvärvet tillför ytterligare ett eget varumärke
  • STC omsatte under kalenderåret 2016 4,67 MEUR med ett marginellt negativt resultat och har under 6-månadersperioden 2017 omsatt 2,44 MEUR
  • För 2017 beräknas ingen positiv eller negativ resultatpåverkan för den koncern som nu bildas
  • Parterna har kommit överens om att priset för förvärvet ska hållas konfidentiellt

Ny affär med Estnisk kund

MultiDocker signerade sent under fredagen 29/9 avtal om 2 maskiner med en Estnisk kund. Avtalet gäller en begagnad och en ny maskin. Ordervärdet är SEK 16,100,000.00, vilket kan stiga med ytterligare SEK 2,100,000.00 om köparen utnyttjar en option om tillval i kontraktet.Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär

Kontakta oss

Vill du veta mer om beQuoted och våra tjänster så fyll i nedanstånde uppgifter och tryck skicka.

En av våra rådgivare kontaktar dig inom kort.

Namn: Telefon: E-postadress: Meddelande: