Minesto News Update 26 september 2019

 • Minesto och SEV marknadsför projekt på Färöarna mot internationella energiaktörer
 • Företagspresentation på Pareto Securities investerarkonferens med focus cleantech
 • Minesto talare på branschkonferensen Ocean Energy Europe 2019
 • Minesto stärker taiwanesiska relationer vid 35:e Taiwan-Sweden Joint Business Council Meeting

Minesto och SEV marknadsför projekt på Färöarna mot internationella energiaktörer

Minesto har tillsammans med elbolaget SEV bjudits in som talare på de internationella energikonferenserna OEEC och POWERGEN Europe. Minesto och SEV kommer att presentera sitt gemensamma projekt för att göra energi från tidvattenströmmar en väsentlig del av Färöarnas övergång till ett 100 procent förnybart energisystem.

Läs mer här.

Företagspresentation på Pareto Securities investerarkonferens med focus cleantech

Minestos VD Martin Edlund kommer att presentera företaget för institutionella investerare vid Pareto Securities Renewable Energy & Clean Tech Conference i Stockholm den 3 oktober.

Minesto talare på branschkonferensen Ocean Energy Europe 2019

Minesto medverkar under Wales regerings paraply vid branschkonferensen Ocean Energy Europe 2019 (OEE2019) i Dublin 30 september-1 oktober. OEE2019 organiseras av Ocean Energy Europe, branschföreningen som företräder havsenergi i Europa.

Årets konferenstema är "Mainstreaming Ocean Energy" och Minestos operative chef David Collier kommer att presentera bolagets projekt i Wales.

Läs mer om OEE2019 här.

Minesto stärker taiwanesiska relationer vid 35:e Taiwan-Sweden Joint Business Council Meeting

Taiwan-Sweden Joint Business Council (JBC) Meeting arrangeras av Business Sweden tillsammans med Chinese International Economic Cooperation Association och hålls årligen, vartannat år i Taiwan och vartannat i Sverige. Minestos VD Martin Edlund har blivit inbjuden som talare vid årets möte som arrangeras i Stockholm den 26 september.

På JBC-mötet kommer Martin Edlund att presentera företagets projekt i Taiwan och hur Minestos teknik kan leverera förnybar baskraft i Taiwan.

Mötet utgör en plattform på hög nivå för att stärka samarbetet mellan Sverige och Taiwan - med fokus på smarta städer och hållbara samhällen. JBC-mötet ger svenska organisationer chansen att visa upp världsledande teknik för viktiga beslutsfattare och företag i Taiwan och bygga ett starkt nätverk för accelererad marknadsetablering i Asien. Deltagare i år är bland annat nyckelpersoner i den taiwanesiska regeringen som Wang Mei-Hua, Deputy Minister of Economic Affairs.

Kontakta oss

Magnus Matsson
Communications Manager, Minesto

031-774 14 89
press@minesto.com

www.minesto.com

Frågestund med VD Martin Edlund 14 oktober 18:00

Minesto sänder idag 14 oktober klockan 18:00 en frågestund med VD Martin Edlund, där ett större antal aktieägare tillsammans har tagit fram ett antal frågor om Minestos verksamhet.


Minesto News Update 26 september 2019

 • Minesto och SEV marknadsför projekt på Färöarna mot internationella energiaktörer
 • Företagspresentation på Pareto Securities investerarkonferens med focus cleantech
 • Minesto talare på branschkonferensen Ocean Energy Europe 2019
 • Minesto stärker taiwanesiska relationer vid 35:e Taiwan-Sweden Joint Business Council Meeting

Ytterligare aktiviteter för att växla över Minestos medarbetare i nya incitamentsprogram

Styrelsen för Minesto AB har beslutat att erbjuda 1 965 000 teckningsoptioner till Minestos personal inom ramen för optionsprogrammet PO5 som antogs vid årsstämman 2019. Samtidigt har Minestos finansiella rådgivare Pareto faciliterat utnyttjandet av utgående teckningsoptioner av serie PO3 genom vilket totalt 624 880 nya aktier har tecknats i Minesto AB.


Uppdatering från havstesterna med DG500

Minestos DG500-system sjösattes vid företagets installationsplats Holyhead Deep utanför norra Wales kust i mitten av augusti med hjälp av en uppgraderad installationsmetod. Sedan dess har Minesto gjort betydande framsteg vad gäller driftsättning av de autonoma kontroll- och elproduktionssystemen.


Minesto News Update 6 september 2019

 • Minesto stärker relationen till elbolaget SEV med styrelsebesök
 • Färöarnas nationella radio rapporterar om Minestos kundprojekt
 • Ledig tjänst: Mechanical Design Engineer (Göteborg)
 • Minesto talare på energipolitiskt forum i Wales
 • Infografik: Tidvattenenergi på Föräarna genom Minestos teknik

Video: Företagspresentation på Financial Stockholms Investerarmöte

Minesto deltog förra veckan på ett investerarmöte arrangerat av Financial Stockholm tillsammans med Aktiespararna. VD Martin Edlund presenterade bolaget, dess teknik och kommersiella aktiviteter.


Minestos ledning växlar över i nya incitamentsprogram

Minestos ledande befattningshavare i Sverige har förvärvat sammanlagt 280 000 teckningsoptioner inom ramen för det av årsstämman 2019 beslutade personaloptionsprogrammet PO4. Samtidigt har en överlåtelse av utgående teckningsoptioner av serie PO3 genomförts i en separat transaktion mellan Minestos VD och bolagets två huvudägare BGA Invest och Midroc New Technology, varefter parterna har tecknat totalt 214 000 nya aktier i Minesto AB.


Video: Uppdatering om DG500-testningen i Wales

Minesto har idag publicerat en video med VD Martin Edlund, där han ger en uppdatering om den pågående testningen av bolagets DG500-system utanför norra Wales.


Halvårsrapport 2019

VD Martin Edlund: "I norra Wales har Minesto-teamet utfört ett framgångsrikt arbete under sommaren med att installera infrastruktur samt kraftverk för testning av ett vidareutvecklat DG500-system. Det är av stort värde att komplettera vår testning av skalmodeller på Nordirland med en storskalig installation i Wales."


EIT InnoEnergy blir tredje största ägare och understryker engagemang i Minesto

EIT InnoEnergy gör BGA Invest och Midroc New Technology sällskap som större aktieägare i Minesto efter att ha konverterat sedan tidigare utgivna teckningsoptioner till aktier.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär