Mertiva förvärvar aktier i TCECUR Sweden AB (publ)

Mertiva har idag förvärvat aktier i TCECUR Sweden AB (publ) ("TCECUR") från den tidigare huvudägaren TPE AS. Mertiva har förvärvat 924 840 aktier, motsvarande c:a 19,7% av aktierna i TCECUR. Aktieöverlåtelsen sker till en köpeskilling om 21 kr/aktie.

TCECUR är en teknikorienterad säkerhetskoncern med lång historik och erfarenheter från leveranser till stora koncerner och den offentliga sektorn. TCECUR består idag av fyra dotterbolag, alla specialiserade inom olika områden, som levererar avancerade säkerhetssystem och säker kommunikation till samhällets mest krävande kunder. 2018 omsatte TCECUR 188 Mkr och gjorde ett EBITDA-resultat om 2,4 Mkr. TCECUR är noterat på Nasdaq First North.

Mertiva ser investeringen i TCECUR som intressant, dels för att säkerhetsbranschen är en intressant och växande bransch, dels för att vi bedömer att TCECUR har en affärsmodell och ett management med potential att dra nytta av tillväxten i branschen. Mertiva betraktar investeringen i TCECUR som en långsiktig investering, där vi räknar med att vara aktiva.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Bergsten, VD Mertiva AB
[email protected]
0708-247048

Om Mertiva

Mertiva AB är ett investeringsföretag.
Mertiva-aktien är listad på NGM:s handelsplats Nordic MTF (kortnamn: MERT MTF A).
Mer information finns på www.mertiva.se.

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden, lagen om handel med finansiella instrument eller krav ställda i noteringsavtal.


Om Mertiva

Mertiva är ett svenskt investeringsföretag. 

Bransch
Finansiella tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MERT-A ISIN-kod SE0010023432