Mavshack Zellma tecknar liveshoppingavtal med Younited Boutiques

Idag har Mavshack Zellma tecknat avtal med Webgallerian Scandinavia AB för produktion och distribution av liveshopping åt den digitala gallerian younitedboutiques.se

Younited Boutiques inleder med åtta timmars liveshopping i februari med en plan att öka till 32 timmar i mars.

"Younited Boutiques har ett spännande koncept som förenar många mindre handplockade webbutiker i en digital galleria och det ger oss ett brett och bra utbud av butiker att göra liveshopping till," säger Mavshack Zellmas VD Pål Burman.

Zellma producerar liveshopping i Europas största green-screen studio med programledare och full TV-kvalitet på produktionen. Under sändningarna, som visas både på zellma.com och kundens plattform, kan konsumenterna handla enkelt och direkt.

"Vi blev mycket imponerade av Zellmas sätt att ta sig an liveshopping, som håller på att bli det hetaste inom e-handel just nu", säger Ingemar Gleissman, VD och grundare till Younited Boutiques, efter ha besökt Zellmas studio och pratat med medarbetarna, och lägger till, "Det som för oss avgjorde valet av Zellma, var deras professionalitet avseende både teknik och medarbetare. Jag tror att man ska tänka TV när man ska göra liveshopping på nätet. Det är precis vad Zellma gör med en riktig TV studio och ett team som har mångårig erfarenhet från broadcast TV, även i kommersiella sammanhang."

Younited Boutiques har tagit de mindre butikerna under sina vingar och skapat en helt ny marknadsplats för små och medelstora webbutiker - nätets motsvarighet till butikerna på de små bakgatorna med sitt personliga utbud och spännande sortiment. Butikerna är handplockade och kurerade för att möta konsumentens intresse av att hitta nya spännande och överraskande butiker och produkter med en twist. Younited Boutiques ger webbutikerna en chans att växa genom sin "Marketing Community", som de annars inte skulle ha.

Mavshack Zellma erbjuder underhållande och effektiv liveshopping. Företaget drivs av professionella tv-producenter och entreprenörer och i staben ingår välkända programledare och influencers.

Stockholm den 14:e januari 2021
Mavshack AB (publ)

För mer information vänligen kontakta:

Ingemar Gleissman, Younited Boutiques, 070-9588800

Tommy Carlstedt, VD, Mavshack AB, 08-12451790

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14:e januari 2021 kl. 17:00 CET

Om Mavshack AB
Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech, Mavshack Movies, Mavshack Zellma, YourIT och Partner54. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: certifiedadviser@penser.se. Mer information finns på www.mavshack.se


Bokslutskommuniké 2020

Kvartal 4 2020

 • Rörelsens intäkter för kvartalet var 18,2 (9,5) MSEK, en ökning med 91% från samma period förra året
 • Rörelseresultatet uppgick till -16,7 (-4,7) MSEK (EBIT)
 • Resultatet före avskrivningar uppgick till - 6,2 (-3,1) MSEK (EBITDA)
 • Rörelsens kostnader uppgick till -34,9 (-14,3) MSEK
 • Omsättningen för Mavshack Streaming uppgick till ca 6,7 (1,8) MSEK, en ökning med 272% från samma period föregående år
 • Omsättningen för Mavshack IT uppgick under perioden till ca 10,6 (8,6) MSEK, en ökning med 23% från samma period föregående år

Januari - december 2020

 • Rörelsens intäkter för januari - december var 45,9 (26,6) MSEK, en ökning med 72%
 • Rörelseresultatet uppgick till -35,0 (-13,9) MSEK (EBIT)
 • Resultat före avskrivningar uppgick till -18,9 (-8,6) MSEK (EBITDA)
 • Rörelsens kostnader uppgick till -81,0 (-40,5) MSEK
 • Omsättningen för Mavshack Streaming uppgick till ca 11,2 (9,6) MSEK, en ökning med 17% från samma period föregående år
 • Omsättningen för Mavshack IT uppgick till ca 30,8 (17,3) MSEK, en ökning med 78% från samma period föregående år

Kommentarer till resultatet

Under 2020 ökade förlusten på EBIT-nivå på grund av följande orsaker;

 • Partner54 förvärvades under andra kvartalet 2020 och ingår inte i jämförelsetalen från föregående år. Däremot påverkas koncernen med 6 MSEK i ökade kostnader och resultatet negativt för 2020 med 4 MSEK
 • Under kvartal 3 fusionerades Mavshacks dotterbolag Recapture IT AB och IPMovers AB med YourIT AB. Fusionen orsakade en engångskostnad i form av Goodwill-avskrivningar på 8,1 MSEK.
 • Intressebolaget AmbientMedia International Ltd avyttras i december. Avyttringen av AmbientMedia påverkade resultatet negativt med en engångskostnad på 16,1 MSEK.
 • Liveshoppingbolaget Mavshack Zellma, förvärvas under fjärde kvartalet och startar sin verksamhet i november, bolaget belastar koncernens resultat med 4,5 MSEK
 • Övriga kostnader består av planmässiga avskrivningar, finansierings- och förvärvskostnader.


Generation Zellma med ny liveshopping-partner

Haiendo gör sin tredje liveshoppingproduktion i Mavshack Zellmas studio på fredag kl 16.00, där också makeup-märket Base of Sweden gör debut i Generation Zellma.


Mavshack Zellma möter Filippa Bätjer - "Lär av Kina och låt liveshopping bli mer social commerce och underhållning"

I programserien "Zellma möter" är vi framme vid avsnitt 5 där Ellinor Persson intervjuar "Hey Socials" grundare Filippa Bätjer som kommit tillbaka till Sverige efter 6 år i Shanghai. Här delar hon med sig av sina erfarenheter kring liveshopping och vad svensk detaljhandel kan lära men också vad man skall undvika när det gäller liveshopping.


Mavshack levererar streaminglösning till Crisp Film

Mavshack har tecknat avtal med Crisp Film AB för framtagande av streamingtjänst som inledningsvis kommer användas för ett kundspecifikt evenemang där tusentals deltagare kommer närvara. Evenemanget kommer hållas i mitten av februari och Mavshack skapar en säker streamingtjänst för Crisp Films kund där Mavshack ansvarar för livestreaming, hosting, inloggning och lösenordshantering.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted