Mavshack tecknar avtal med Telmarc Cable för den filippinska marknaden

Mavshack har ingått ett avtal med Telmarc Cable vars innehåll kommer att erbjudas via mavshack.com över hela Filippinerna. Telmarc Cable är den ledande kabel TV-leverantören i de filippinska provinserna Rizal, Laguna och Cavite. Mavshacks OTT plattform möjliggör för Telemarc att nå utanför sin traditionella kabelbaserade infrastruktur och ta del av de affärsmöjligheter som mobilt tittande utlovar. Mavshack.com kommer i och med samarbetet att erbjuda ett bredare utbud av lokalt innehåll. Lansering kommer ske under kvartal 3 i år.

Detta är det första steget i ett långsiktigt partnerskap när kabel TV-branschen tar klivet över till OTT system. Telmarc förutspår att en stor andel tittare kommer att förflytta sig från traditionell kabel TV till att streama online. Telmarcs vision är att sampaketera kabel TV, internet och OTT-plattform till sina lojala kunder. Bolaget har 25 års erfarenhet från kabel TV-branschen. I samarbetet kommer bolagen att dela kunskap och teknik för att tillsammans vidareutveckla det nuvarande erbjudandet.

"Mavshack.com fortsätter att göra avtryck på den filippinska OTT-scenen och vi är glada att ta våra första steg tillbaka på den lokala marknaden. Vi kommer att fortsätta att erbjuda en streamingtjänst i världsklass till befintliga kabel tv-bolag där vi ser möjlighet att hjälpa dem att nå nya intäktsnivåer bland de kunder som väljer "mobile first", säger Tommy Carlstedt, VD för Mavshack AB (publ).

Abonnemang till mavshack.com kommer att säljas via mavshack.com och via 600 sk "Sari Sari-butiker" landet över. Detta för att möjliggöra köp av abonnemang utan krav på ett fast mobilabonnemang.

"För Telmarc är samarbetet med Mavshack en viktig milstolpe, vi arbetar med förberedelser för förbättrad infrastruktur för internet vilket kommer att innebära bättre bandbredder och add-on tjänster. Valet av mediekanal är avgörande för att bygga vår onlinebaserade användarbas. Mavshacks plattform är det självklara valet för vårt nuvarande erbjudande. Vi har träffat flera OTT leverantörer men valt att skjuta detta på framtiden på grund av komplexiteten och den ständiga förändringen kring olika enheter. Men när vi såg enkelheten och det tydliga innehåll som Mavshack kunde erbjuda bestämde vi oss för att gå vidare med detta. Vi ser alla fram emot att lansera Telmarc OTT tillsammans med Mavshack. Äntligen kan våra tittare se sina favoritshower oavbrutet, var som helst och när som helst!", säger Kevin Paynor, General Manager för Telmarc.

16:e maj

För mer information vänligen kontakta: 
VD Tommy Carlstedt  Telefon 08 1245179   

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s  marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16  maj 2019 kl. 12:00 CEST. 

Om Mavshack AB 

Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech, IPMovers,  Mavshack Movies och Recapture IT samt intressebolaget Ambientmedia. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser  genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste  tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North under kortnamnet MAV. Certified  Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: certifiedadviser@penser.se. Mer information finns på www.mavshack.se


Mavshack tecknar avtal med Telmarc Cable för den filippinska marknaden

Mavshack har ingått ett avtal med Telmarc Cable vars innehåll kommer att erbjudas via mavshack.com över hela Filippinerna. Telmarc Cable är den ledande kabel TV-leverantören i de filippinska provinserna Rizal, Laguna och Cavite. Mavshacks OTT plattform möjliggör för Telemarc att nå utanför sin traditionella kabelbaserade infrastruktur och ta del av de affärsmöjligheter som mobilt tittande utlovar. Mavshack.com kommer i och med samarbetet att erbjuda ett bredare utbud av lokalt innehåll. Lansering kommer ske under kvartal 3 i år.


GMAs innehåll på mavshack.com är live

GMAs innehåll är från och med den 15:e maj tillgängligt på mavshack.com. Genom samarbetet med Mavshack når GMA Network nu ut med sitt innehåll till fler än 80 länder världen över. Lanseringen gick helt enligt plan.


15:e maj lanseras GMAs innehåll på mavshack.com

Mavshack har som tidigare kommunicerats ett samarbete med GMA Network Inc, en av de största innehållsproducenterna i Filippinerna. Efter inledande tester har GMA nu bestämt att lanseringsdatum är 15 maj 2019.


Första kvartalet 2019

Kvartal 1 2019

  • Rörelseresultatet uppgick till -3,0 (-0,3) MSEK.
  • Nettoomsättningen för kvartalet var 4,0 MSEK vilket är en minskning med 44% från 7,0 MSEK mot samma period förra året.
  • Kostnaderna uppgick till -7,3 (-8,6) MSEK.
  • Omsättningen för 24hTech uppgick till ca 1,0 (0,9) MSEK.
  • Omsättningen för Mavshack Movies uppgick till ca 2,0 (4,3) MSEK och sålde ca 223 000 abonnemang under kvartalet, vilket är en minskning med 59% jämfört med första kvartalet 2018. Försäljningen skedde till existerande kundbas, utan några marknadsföringsinsatser.
  • IPMovers omsättning uppgick till 1,0 MSEK i intäkter för kvartalet (2,3). ( not. Kvartalets siffror är rensade för resurser använda av koncernbolag, dvs utvecklare i Indien som används av mavshack.com eller 24hTech men som ändå betalas av koncernen. )

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Aktieägarna i Mavshack AB (publ) ("Bolaget") kallas härmed till årsstämma fredagen den 24:e maj 2019 kl. 09.30 hos Bolaget, Karlavägen 58 i Stockholm.
Mavshack AB förvärvar Recapture IT

Mavshack har som tidigare kommunicerats tecknat en avsiktsförklaring kring förvärv av Recapture IT AB.


Mavshack AB har tecknat avsiktsförklaring om förvärv av två företag

Mavshack har idag tecknat avsiktsförklaring om förvärv av följande två företag: IT-utvecklingsbolaget Recapture IT AB org.nr 559196-6261 ("Recapture") och IT-supportbolaget Your IT AB org.nr 556892-7072 ("Your IT"). År 2018 omsatte bolagen sammanräknat ca 21 miljoner kronor och redovisade ett resultat som totalt uppgick till ca 4,5 miljoner kronor. Bolagens verksamheter bidrar båda till att stärka upp den svenska organisationen för Mavshack AB.


Uppdatering från VD


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär