Mavshack och Vionlabs inleder samarbete för att lansera smartare streaming

Mavshacks dotterbolag, 24hTech, och Vionlabs har inlett ett samarbete för att skapa en smartare och mer kundanpassad streamingtjänst för konsumenterna. Initialt är det tjänsten HomeTV.se som utrustats med Vionlabs egenutvecklade algoritmer för att hitta liknande titlar på plattformen.

Vionlabs identifierar filmernas likheter och särarter genom AI och Maskininlärning baserade på variabler och algoritmer. Tjänsten läser in innehåll baserat på tempo, färgskalor, hastighet, ljud m.m. och skapar unika och mer personliga innehållsförslag baserat på kontohavarens tidigare konsumtion. Målsättningen är att skapa mer relevant och personlig användarupplevelse samtidigt som churn på detta sätt reduceras.

"Vi är mycket nöjda över att ha utvecklat api:er för att kunna inkludera Vionlabs tjänster och produkter i våra lösningar och erbjuda våra kunder en bättre och smartare streamingtjänst. Vi kommer fortsätta utveckla plattformen och att tjänsten upplevs mer anpassad för just dig ligger i linje med företagets utvecklingsprocess": säger Tommy Carlstedt, VD Mavshack AB.

24hTech är ett IT-bolag inom Mavshack Gruppen, med tydlig profil mot allt som hör till utveckling och drift av streamingtjänster. Företaget har utvecklat en helt molnbaserad plattform tillsammans med några av de bästa leverantörerna på marknaden. Två av de tjänsterna som utvecklats och drivs av 24hTech är mavshack.com samt HomeTV.se.

Vionlabs AB är ett Stockholmsbaserat media-tech bolag som genom AI-teknologi hjälper företag inom streaming och TV-industrin att skapa bättre videoupplevelser samt ökat engagemang och lojalitet.

Stockholm den 10:e januari 2019

Mavshack AB (publ)
För mer information vänligen kontakta
VD Tommy Carlstedt, Telefon 08 1245179

Om Mavshack AB
Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech, IPMovers och Mavshack Movies samt intressebolaget Ambientmedia. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08-4638300, email: certifiedadviser@penser.se. Mer information finns på www.mavshack.se 

Uppdatering från VD


Mavshack ingår samarbete med det ledande filippinska mediabolaget GMA

Mavshack har ingått ett partnerskap med Filippinernas största mediekonglomerat - GMA Network Inc. för att distribuera filippinskt innehåll i Mellanöstern, Nordafrika, Asien, Stillahavsområdet, Europa och Karibien.


Bokslutskommuniké 2018

Kvartal 4 2018

 • Rörelseresultatet uppgick till -2,0 (4,5) MSEK.
 • Nettoomsättningen för kvartalet var 3,9 MSEK vilket är en minskning med 42% från 6,8 MSEK mot samma period förra året.
 • Kostnaderna uppgick till -6,9 (-4,0) MSEK.
 • Omsättningen för 24hTech uppgick till ca 1,1 (0,6) MSEK.
 • Omsättningen för Mavshack Movies uppgick till ca 2,4 (5,2) MSEK och sålde ca 290 000 abonnemang under kvartalet, vilket är en minskning med 67% jämfört med fjärde kvartalet 2017. Försäljningen skedde till existerande kundbas, utan några marknadsföringsinsatser.
 • IPMovers omsättning uppgick till 1,4 MSEK i intäkter för kvartalet (0,5).


Mavshack och Vionlabs inleder samarbete för att lansera smartare streaming

Mavshacks dotterbolag, 24hTech, och Vionlabs har inlett ett samarbete för att skapa en smartare och mer kundanpassad streamingtjänst för konsumenterna. Initialt är det tjänsten HomeTV.se som utrustats med Vionlabs egenutvecklade algoritmer för att hitta liknande titlar på plattformen.Mavshack tecknar avtal gällande plattformsförsäljning

Mavshack har tecknat avtal med det Singaporebaserade produktions- och distributionsbolaget Slikflix Studios Pre. Ltd. (Slikflix.com) som erbjuder digitalt innehåll globalt. Avtalet omfattar ett komplett utbud av tjänster som inkluderar utveckling av medieplattform, marknadsföring, hosting- och distributionstjänster på utvalda marknader.Kvartal 3 2018

 • Rörelseresultatet uppgick till -2,5 (-2,1) MSEK.
 • Nettoomsättningen för kvartalet var 3,8 MSEK vilket är en minskning med 14% från 4,4 MSEK mot samma period förra året.
 • Kostnaderna uppgick till -6,7 (-7,6) MSEK.
 • Omsättningen för 24hTech uppgick till ca 1,4 (0,0) MSEK.
 • Omsättningen för Mavshack Movies uppgick till ca 2,6 (3,9) MSEK och sålde ca 332 000 abonnemang under kvartalet, vilket är en minskning med 50% jämfört med tredje kvartalet 2017. Försäljningen skedde till existerande kundbas, utan några marknadsföringsinsatser.
 • IPMovers omsättning uppgick till 1,7 MSEK i intäkter för kvartalet (0,0).
 • Kassaflödet från verksamheten är positivt.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär

Kontakta oss

Vill du veta mer om beQuoted och våra tjänster så fyll i nedanstånde uppgifter och tryck skicka.

En av våra rådgivare kontaktar dig inom kort.

Namn: Telefon: E-postadress: Meddelande: