REGMAR

JonDeTech Sensors AB och schweiziska PCB-tillverkaren VarioPrint AG förlänger avtalsförhandlingarna

Den 7 januari 2021 meddelade JonDeTech Sensors AB (publ) att man undertecknat ett så kallat term sheet med VarioPrint AG, Heiden, Schweiz. Målsättningen var att före den 30 juni 2021 ingå ett långsiktigt samarbete vad gällde utveckling, produktion och distribution av JonDeTechs sensorelement. Samarbetet med VarioPrint har under det första halvåret stärkts på flera plan, men som en följd av ökade ledtider i pandemins fotspår har förhandlingarna försenats. Bolagen har fram till den 30 september 2021 på sig att komma överens enligt den ursprungliga överenskommelsen.

JonDeTech och VarioPrint har haft en nära kontakt under mer än två år med det tydliga målet om att utveckla och producera JonDeTechs unika IR-sensor i höga volymer. För att kunna uppnå ett optimalt utfall beslutade parterna att ett fördjupat samarbete med bland annat överföring av kunskap och utrustning samt utbildning av personal både var nödvändig och avgörande. Denna samsyn kvarstår. Bolagen har etablerat tvärfunktionella team inom flera områden för att utveckla samarbetet ytterligare.

- Sedan årsskiftet har vårt samarbete med VarioPrint fördjupats ytterligare, vilket inte minst den gemensamma finansieringen vi erhöll från Eurostar visar. Med denna finansiering har vi nu aktiverat ett 24-månaders projekt, vilket ytterligare stärker det gemensamma målet att etablera JonDeTechs IR-sensor i högvolymsproduktion hos VarioPrint. Med ökade möjligheter att resa ser jag att vi snabbare ska nå fram såväl med produktionen som i avtalsförhandlingarna, säger Leif Borg, tillförordnad vd JonDeTech.

För mer information, kontakta:

Leif Borg, tillförordnad vd JonDeTech, tel: +46 73 810 93 10, mail: [email protected]

Mikael Zillén, Investor Relations, tel: +46 76 213 00 40, mail: [email protected]

Denna information är sådan information som JonDeTech Sensors AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 juli 2021 kl. 14.40.

Om Varioprint

Varioprint grundades 1970 och ägs idag av ledningen och är nu en av de marknadsledande inom PCB-teknik i Europa. Med en produktionsyta på över 10 000 m2, en årlig kapacitet på 50 000 m2 och högautomatiserade moderna maskiner, konkurrerar Varioprint framgångsrikt på den globala marknaden. På Varioprint kombineras tradition och högteknologi för att skapa en hälsosam företagskultur och säkerställa innovativa och pålitliga produkter. Läs mer på: https://www.varioprint.ch/en/company.html.

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, [email protected], https://www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10