JONDETECH OFFENTLIGGÖR AVSIKT ATT GENOMFÖRA EN RIKTAD NYEMISSION AV AKTIER

JonDeTech Sensors AB (publ) ("JonDeTech" eller "Bolaget") offentliggör idag avsikten att genomföra en riktad nyemission om cirka 30 miljoner kronor, med möjlighet att utöka nyemissionen, till professionella investerare (den "Riktade Nyemissionen"). Syftet med den Riktade Nyemissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är bland annat för att finansiera utvecklingen av Bolagets produktionsprocess och högvolymstillverkning i enlighet med Bolagets nyligen kommunicerade "Roadmap till högvolymsproduktion", för att möta ökad efterfrågan, förstärka produkt- och affärssidan av verksamheten, för att stärka Bolagets finansiella ställning i allmänhet och ta in kapital på ett kostnadseffektivt sätt samt att ytterligare diversifiera aktieägarbasen.

Den Riktade Nyemissionen

Den Riktade Nyemissionen avses genomföras med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 4 maj 2021. JonDeTech har gett i uppdrag till Vator Securities AB ("Vator") att utreda förutsättningarna för nyemission av aktier genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande.

Teckningskursen, det totala antalet aktier och allokeringen av de nya aktierna i den Riktade Nyemissionen kommer att bestämmas genom det accelererade bookbuilding-förfarandet, vilket kommer att påbörjas idag den 10 juni 2021 och avslutas innan dess att handeln på Nasdaq First North Growth Market påbörjas den 11 juni 2021. Bolaget kommer att informera om utfallet av den Riktade Nyemissionen i ett pressmeddelande senast innan handeln på Nasdaq First North Growth Market inleds den 11 juni 2021. Bookbuilding-förfarandet kan, om Bolaget eller Vator så beslutar, komma att förkortas eller förlängas och kan när som helst avbrytas och Bolaget kan således välja att inte fullfölja genomförandet av den Riktade Nyemissionen. Bolaget kommer meddela resultatet i ett efterföljande pressmeddelande efter att bookbuilding-förfarandet har slutförts.

Genom att teckningskursen i den Riktade Nyemissionen fastställs genom ett accelererat bookbuilding-förfarande är det styrelsens bedömning av teckningskursens marknadsmässighet på så sätt säkerställs.

Lock-up åtaganden

I samband med den Riktade Nyemissionen har Bengt Lindblad (styrelseledamot), Magnus Eneström (styrelseledamot), Thomas Krishan (styrelseledamot), Jan Johannesson (styrelseledamot), Leif Borg (tillförordnad VD), Michael Olsson (ansvarig för affärsutveckling), Mikael Lindeberg (chef för R&D) och Mats Ljung (produktionschef) åtagit sig att, med sedvanliga undantag inklusive ett undantag för förhandlade blockaffärer, inte avyttra eller annars avhända sig sina aktier i Bolaget under en period om 180 kalenderdagar efter det att de nyemitterade aktierna tas upp till handel på Nasdaq First North Growth Market.

Rådgivare

Vator Securities AB har utsetts till Sole Bookrunner. Roschier Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Bolaget i samband med den Riktade Nyemissionen.

För mer information, kontakta:

Leif Borg, tillförordnad VD, tel: +46 73 810 93 10, e-post: [email protected]

Denna information är sådan information som JonDeTech Sensors AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 juni 2021 kl. 17:31 CEST.

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som

bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon +46 (0)8-121 576 90 eller via mail [email protected]. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.

EJ FÖR PUBLICERING, DISTRIBUTION ELLER OFFENTLIGGÖRANDE, DIREKT ELLER INDIREKT, HELT ELLER DELVIS, I ELLER TILL AUSTRALIAN, HONG KONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING SKULLE VARA I STRID MED GÄLLANDE REGLER.

Viktig information

Publicering, distribution eller offentliggörande av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Bolaget i någon jurisdiktion, varken från Bolaget eller från någon annan.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 ("Securities Act"), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i Prospektförordningen (EU) 2017/1129 ("Prospektförordningen") och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Bolaget har inte godkänt något erbjudande till allmänheten av värdepapper eller rättigheter i någon medlemsstat i EES och inget prospekt har tagits fram eller kommer att tas fram i samband med emissionen.


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10