JonDeTech erhåller 500 000 euro i anslag från Eurostars för ett utvecklingsprojekt i samarbete med Schweiziska VarioPrint

JonDeTech erhåller finansiering av Vinnova genom Eurostars för projektet NANOSENSOR. Projektets mål är att i samarbete med Schweiziska VarioPrint färdigställa sensorn JIRS30 och driva utvecklingsarbetet mot högvolymsproduktion. Projektet ligger helt i linje med den "Roadmap till högvolymproduktion" som bolaget publicerade den 5 maj 2021. Anslaget är på cirka 500 000 euro fördelat över 24 månader, VarioPrint har erhållit motsvarande anslag.

- Vi gläds mycket åt att JonDeTech har fått detta anslag från Eurostars och att det dessutom gäller ett samarbete med VarioPrint gör att det känns extra bra. Utöver att detta ger både vår och deras organisation en ekonomisk injektion kommer det att ytterligare stärka vårt samarbete med det gemensamma målet att vår sensor JIRS30 ska nå högvolymproduktion, säger Niklas Kvist, Head of Sales & Engineering JonDeTech.

För mer information, kontakta:

Niklas Kvist, Head of Sales & Engineering JonDeTech, Tel: +46 70 590 33 37, mejl: [email protected]

Mikael Zillén, Investor Relations, tel: +46 76 213 00 40, mail: [email protected]

Om Eurostars

Eurostars är ett program som samfinansieras av Eureka och EU:s program Horizon 2020 och som stöder forskningsprojekt för små och medelstora företag som utvecklar innovativa produkter, processer och tjänster i syfte att erhålla konkurrensfördelar. Projekt inom Eurostars ska vara: gränsöverskridande, initierade och ledda av ett SME företag, involvera minst två partners från två olika deltagande länder i Eurostars och vara inte längre än tre år. Genom den transnationella strukturen i varje projektkonsortium underlättas tillgången till internationella marknader.

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, [email protected], https://www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: https://www.youtube.com/watch?v=mORloeCxbPE&t=122s.


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10