Infrea har idag tillträtt aktierna i BRAMARK och får starkare position i Göteborg

Som meddelats 2020-02-27 förvärvar Infrea Göteborgsbaserade mark och anläggningsföretaget bolaget BRAMARK Entreprenad i Göteborg AB till 100 procent och idag slutfördes affären.

Bolaget tillträds den 3 april och kommer att ingå i Infreas räkenskaper från den dagen. Detta förvärv beräknas tillföra Infrea en årlig omsättning om ca 30 Mkr samt förstärka EBITDA med ca 3,5 Mkr. Förvärvspriset uppgår till 15Mkr för aktierna. Förvärvet finansieras med egna medel och externa lån. Samtidigt går bolaget samman med sedan tidigare förvärvade Mark & VA i Göteborg AB och drivs fortsättningsvis som BRAMARK & VA, under VD Carl-Johan Grimslätt.

Att vi förenar Mark & VA med BRAMARK i samband med förvärvet gör att vi snabbt kan komma på banan som en riktigt stark spelare på marknaden. Martin Berntsson, tidigare VD i Mark & VA, kommer att fortsätta i det nya bolaget med fullt fokus på utveckling av kunder och försäljning medan Carl-Johan Grimslätt får rollen som VD, säger Tony Andersson, VD och Koncernchef i Infrea.

For mer information:

Tony Andersson, VD Infrea, +46 (0)8 401 01 81

Om BRAMARK Entreprenad i Göteborg:

BRAMARK Entreprenad i Göteborg AB erbjuder kompletta tjänster inom mark och anläggningsarbeten, för utförande både på totalentreprenad och utförandeentreprenad. Tjänsterna omfattar VA, vägar, grundläggningar, parkeringar, ytskikt och planteringar - från planering och projektering till projektledning och idrifttagning. Huvuddelen av uppdragen kommer från kommuner, byggentreprenörer och fastighetsägare.

Om Infrea:

Infrea erbjuder produkter, tjänster och service inom infrastruktur och samhällsbyggnad. Verksamheterna bedrivs inom affärsområdena Mark & Anläggning och Vatten & Avlopp. Affärsstrategin är att förvärva och utveckla bolag med en tydlig affär. Genom ett engagerat ledarskap drivs Infrea till ökad tillväxt och lönsamhet.

Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market och Erik Penser Bank AB,
tel +46 (0)8 463 80 00, e-post, [email protected] ar bolagets Certified Adviser.


Om Infrea

Infrea investerar i bolag och engagerar sig därefter aktivt i bolagets utveckling. Värdetillväxten gynnas och mindre entreprenörer får hjälp att ta nästa steg i sin affärsutveckling. Affärsområdena är Mark och Anläggning, VA (Vatten, avlopp) och Brandskydd.

Webbplats
www.infrea.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Infrea via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn INFREA ISIN-kod SE0010600106

IR-Kontakt

Johan Garmstedt CFO och IR-kontakt [email protected] 08-401 01 80