REGMAR

Infrea förvärvar Duo Holding AB - tillför nya asfaltsprodukter

Stockholm 2020-12-04

Infrea tillför genom senaste förvärvet av Duo-gruppen nya asfaltsprodukter såsom gjutasfalt och färgad asfalt till koncernen. Vidare förstärker förvärvet Infreas position i Västsverige och ökar koncernens närvaro i Mälardalen som är en av Duo-gruppens huvudmarknader.

Försäljningen i Duo-gruppen uppgick 2019 till 91,5 MSEK och förväntas för 2020 öka något med god lönsamhet. Bolaget är ett familjeföretag i tredje generationen som under lång tid byggt upp genuint kunnande och en nöjd kundbas.

Köpeskillingen (på kassa- och skuldfri basis) för bolaget uppgår till 34,5 MSEK. Förvärvet finansieras med egna medel och externa lån. Tillträde sker den 5 januari 2021.

- Det spännande med Duo-gruppen är att vi inte bara utökar vår egen tillverkning av asfalt vid deras egna asfaltverk utan även tillför nya produkter på området. Färgad asfalt via produktserien DuoColor är färgad gjutasfalt och asfalt, som kan fås i olika kulörer och nyanser. Det öppnar upp för en mängd kreativa möjligheter. Till exempel att separera olika golvytor med färg, skapa säkerhetszoner i industrilokaler eller ljusa upp mörka garage och sätta färg på till exempel innergårdar, säger Tony Andersson, VD Infrea.

- Nu går vi från att vara familjeägt till Infrea-koncernen, vilket känns tryggt. Vi har jobbat hårt de sista åren med att utveckla företaget. Med detta nu på plats kommer vi att kunna utveckla Duo-gruppen i snabbare takt, samtidigt som entreprenörskapet fortfarande står i fokus, säger Alexander Nilsson, VD och del av ägarfamiljen.

För mer information:

Tony Andersson, VD Infrea, +46 (0)8 401 01 81

Denna information är sådan information som Infrea AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 december 2020 kl. 16:45 CET.

Om Duo Holding AB:

Duo Holding AB äger Duo Asfalt AB som levererar asfaltslösningar och har egen tillverkning av material i sitt asfaltverk. Produkterna omfattar gjutasfalt och färgad asfalt. Med innovativa produkter kan mer slitstarka, hållbara och färgglada leveranser erbjudas kunderna, som framför allt finns bland byggentreprenörer och fastighetsägare. Bolaget har sitt säte i Västra Frölunda. Läs mer på www.duoasfalt.se

Om Infrea:

Infrea erbjuder produkter, tjänster och service inom infrastruktur och samhällsbyggnad. Verksamheterna bedrivs inom affärsområdena Mark & Anläggning och Vatten & Avlopp. Affärsstrategin är att förvärva och utveckla bolag med en tydlig affär. Genom ett engagerat ledarskap drivs Infrea till ökad tillväxt och lönsamhet. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market och Erik Penser Bank AB, tel +46 (0)8 463 80 00, e-post [email protected], ar bolagets Certified Adviser. www.infrea.se

Infrea AB

Gamla Brogatan 34

SE-111 20 Stockholm
infrea.se

Telefon: +46 (0)8 401 01 80

E-post: [email protected]

Org.nr: 556556-5289

Styrelsens säte: Stockholm


Om Infrea

Infrea investerar i bolag och engagerar sig därefter aktivt i bolagets utveckling. Värdetillväxten gynnas och mindre entreprenörer får hjälp att ta nästa steg i sin affärsutveckling. Affärsområdena är Mark och Anläggning, VA (Vatten, avlopp) och Brandskydd.

Webbplats
www.infrea.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Infrea via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn INFREA ISIN-kod SE0010600106

IR-Kontakt

Johan Garmstedt CFO och IR-kontakt [email protected] 08-401 01 80