Byggjätten Peab väljer Cleanpipe vid bygget Västlänken i Göteborg

Västlänken kommer att bli en åtta kilometer lång järnväg varav sex i tunnel under centrala Göteborg. INFREAs Cleanpipe har uppdragits av Peab att hålla undan vatten och schaktmassor under byggnationen.

Västlänken kommer ge Göteborg genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer gör att Göteborgs pendlare kan resa enklare, snabbare och med färre byten.

Som underleverantör till Peab har Cleanpipe fått uppdraget att hålla undan vatten och schaktmassor under byggnationen av Västlänken. Uppdraget sträcker sig över ca 16 veckor och ordervärdet är 5,5 miljoner kronor.

- Vi kommer att köra en av våra torrsugar dygnet runt och även ha en så kallad kombibil, som kan suga både vått och torrt, i två skift under en längre period. Vårt uppdraget består av att hålla undan vatten och schaktmassor och forsla bort detta i samband med bland annat pålning, säger Patrik Lindell, marknadschef på Cleanpipe.

- Vi är naturligtvis både glada och stolta över att få vara en del i bygget av den viktiga Västlänken, och över att få vara entreprenörer åt Peab ännu en gång, säger Tony Andersson, VD INFREA.

Peab bygger ut ett planskilt järnvägsspår i Västlänken och arbetet beräknas pågå ända till 2025.

- Vi har bara goda erfarenheter av våra tidigare samarbeten. Vi kan ha en öppen och förtroendefull dialog med Peab, vilket är viktigt för att kunna göra ett bra jobb, avslutar Lindell.

För mer information:
Tony Andersson, Styrelseordförande Cleanpipe och VD INFREA, 08-401 01 81

Om Cleanpipe
INFREAs dotterbolag Cleanpipe kan ta hand om till exempel rörinspektioner med kameror, slamsugning och högtryckspolning till torrsugning, infodring av ledningar och transporter av farligt avfall och restvatten. Kunderna finns inom kommuner och storindustrier men även på privatmarknaden och i hushåll. Cleanpipe erbjuder jourverksamhet och en hög servicegrad dygnet runt. www.cleanpipe.se 

Om INFREA:
Med tjänster och produkter inom industriservice och infrastruktur drivs verksamheten inom affärsområdena är Mark och Anläggning, VA (Vatten och avlopp) och Brandskydd. Affärsstrategin är att förvärva och utveckla verksamheter med en sund grundaffär och tydlig förbättringspotential, växa geografiskt samt att fortsätta att utveckla ägda bolag genom långsiktigt engagemang och entreprenörskap.

Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North och Mangold Fondkommission AB, tel +46 8 50301550, är bolagets Certified Adviser. www.infrea.se 


Om Infrea

Infrea investerar i bolag och engagerar sig därefter aktivt i bolagets utveckling. Värdetillväxten gynnas och mindre entreprenörer får hjälp att ta nästa steg i sin affärsutveckling. Affärsområdena är Mark och Anläggning, VA (Vatten, avlopp) och Brandskydd.

Webbplats
www.infrea.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Infrea via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn INFREA ISIN-kod SE0010600106

IR-Kontakt

Johan Garmstedt CFO och IR-kontakt [email protected] 08-401 01 80