VD; Mer om Imsys Roadmap 2021

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, NYA ZEELAND, HONGKONG, JAPAN, KANADA, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER.

Som Imsys VD är det angeläget att Bolagets aktieägare ges möjlighet att förstår och följa Imsys arbete. Jag har också ansvar att synliggöra Bolagets värden - särskilt vår teknologi och att tydliggöra Bolagets potential. Ett viktigt inslag i detta arbete är att löpande kommunicera viktiga händelser som sker inom Bolagets Roadmap.

Mer om Roadmap 2021

Syftet med Roadmap

Imsys Roadmap används både internt för att styra utvecklingsarbetet och externt i marknadsföring och i kundkontakter. Processmässigt ger vår Roadmap oss möjligheter till systematisk förbättring av vårt erbjudande och lösningar samt att tillsammans med våra partners skapa konkurrenskraftig teknik för deras AI applikationer.

Roadmap i korthet

Imsys Roadmap för 2021 innehåller tre olika strategiska mål:

· validera centrala systemfunktioner och verktyg

· demonstrera Imsys systemarkitektur

· demonstrera central teknologi på kiselkrets

Validering av centrala systemfunktioner handlar om att visa praktiska bevis. Genom tester visa att Imsys har fungerade teknik för enskilda funktioner inom vår mikroprocessorlösning. Det handlar bland annat om teknik för interna transporter av data, om teknik för styrning av beräkningsarbete, om teknik för externt kommunikation och om teknik för hantering av minne.

Arbetet med att demonstrera Imsys systemarkitektur är också ett praktisk test som sker i modellmiljö. Här sammanlänkas olika systemfunktioner och tekniker för att testa att systematik fungerar. I Imsys systemarkitektur används tusentals processorkärnor i en gemensam krets som utför beräkningsarbetet parallellt under ledning av en gemensam centralenhet. Imsys modellmiljö har fungerat väl sedan oktober 2020. Demonstration av systemarkitekturen följer tidplan i Roadmap och ger lovande resultat.

Det allra viktigaste målet är demonstrera Imsys lösning på en specialtillverkad kiselkrets. Att tillverka en komplett krets är inte kostnadseffektivt så man testar utvalda delar av teknologin på en mycket liten krets. Kretsen görs liten för att begränsa kostnader. Vi har därför nyligen knutit en spetskompetens till Bolaget för att förstärka våra möjligheter att genomföra detta arbete.

Resultat i slutet av februari

Genom att resultaten från de första två målen inom Roadmap 2021 följer plan och motsvarar de krav vi ställt upp, har vi tidigare än planerat satt igång förberedelsearbete för utformning och beställning av kiselkretsen.

Marknadsaktiviteter

Imsys marknadsarbete är inriktat på applikationer för Artificiell Intelligens (AI) inom fordons- och säkerhetssektorn. Arbetet har under februari tagit flera viktiga steg framåt. Ett intressant men krävande område är applikationer för bearbetning av radarsignaler. Information som samlas in genom radar innehåller mer data än motsvarande information från kamera och ställer samtidigt större krav på beräkningsarbetet. Här har lösningar för AI fantastiska möjligheter att skapa stora värden.

Marknaden

Aktiviteten i marknaden är växande. De ledande industriella aktörerna har redan beslutat om AI strategier för sina produkter. Intresset för AI och kunskapen om dess kommersiella betydelse är i ett inledningsskede. Vi vet med säkerhet att industriella applikationer inom AI förutspås få en mycket kraftig tillväxt under många år framöver. Imsys noterar särskilt ett ökande intresse för realtidsapplikationer med krav på massiv beräkningskraft och låg energiförbrukning . Detta skapar affärsmöjligheter för Imsys.

VIKTIG INFORMATION

Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier eller andra värdepapper i Imsys. Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige. Erbjudandet riktar sig inte till personer med hemvist i USA, Australien, Nya Zeeland, Hongkong, Japan, Kanada, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där deltagande skulle kräva prospekt, registrering eller andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till USA (innefattande dess territorier och provinser, varje delstat i USA samt District of Columbia)

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Stuart, Verkställande Direktör [email protected] +46 706 211 350

IMSYS IN SHORT

Imsys AB (publ) is a Swedish based high tech microprocessor company with focus on AI, founded in 1981. The company is a lead designer and developer of high performance, low energy consumption, flexible microprocessor solutions for AI applications. Imsys ALICE technology offers advantages in EDGE AI applications for automotive, security, computer centers, 5G mobile communication, block-chain and image recognition.

The company's shares are listed on NGM SME market

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB