Imsys AB leder seminarieserie inom AI utveckling

ICES presenterar idag en seminarieserie riktad till sina medlemsföretag kallad "Empowering AI at the EDGE". Seminarieserien genomförs under våren 2021 i samarbete med Imsys AB. Deltagare är personer i ledande ställning, CTO, från 16 av ICES medlemsföretag.

Vid en workshop den 2 juni presenteras Imsys AI accelerator ALICE och deltagarna ges därefter möjligheter att tillsammans med IMSYS utvärdera fyra AI applikationer.

Tidigare har AI och maskininlärning skett bakom stängda dörrar i datacenter där det är lätt att tillhandahålla mycket beräkningskraft. Med nya applikationer, vill vi ha tillgång till styrkan i avancerad AI för olika scenarier. Det kan vara på ett autonomt fordon, vid automatiska entrédörrar vid ett köpcentrum eller för övervakning. Men med det växande antalet avancerade sensorer måste hårdvaran optimeras för att hantera den enorma mängden data. Hårdvaran måste kunna hantera all den informationen på ett robust och energieffektivt sätt. Speciellt om applikationen är uppdragskritisk och körs på ett batteri, som till exempel i en självkörande bil.

- Vi är mycket nöjda med samarbetet inom ICES och med Kungliga Tekniska Högskolan. Seminarieserien ger stora möjligheter att presentera vårt kunnande och vår lösning ALICE för ytterst kompetenta personer. Det ger oss även möjligheter att fördjupa våra kunskaper om svenska industriföretags planer för AI applikationer, säger Magnus Stuart, VD för Imsys.

- Tillsammans med Imsys kommer vi i detta trestegsseminarium att ge våra medlemsföretag en djup teknisk inblick om hur man bygger och optimerar AI-hårdvara för olika EGDE applikationer, säger Tobias Vahlne, Verkställande Direktör för ICES.

ICES mission är att skapa ett framgångsrikt ekosystem för industri och akademi där aktörerna tillsammans möjliggör utbildning, forskning och innovation i världsklass inom områdena programvaruintensiva inbäddade och cyber-fysiska system. ICES är etablerat som kompetenscenter inom Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), en organisationsform som används för tvärvetenskapligt samarbete mellan KTH-skolor och med industrin.

ICES har mer än 30 branschmedlemmar och en stark koppling till skolorna för elektroteknik och datavetenskap, samt skolorna för industriell teknik och management. Mer info om ICES finns på www.ices.kth.se.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Stuart, Verkställande Direktör [email protected] +46 706 211 350

KORT OM IMSYS

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-Bolag. Bolaget, som grundades 1981, utvecklar, designar och säljer en egenutvecklad flexibel mikroprocessor som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna inom artificiell intelligens (AI). Imsys kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar för lås och datorhallar, men även mobilkommunikation (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och applikationer som kräver massivt beräkningsarbete.

Göteborg Corporate Finance är bolagets mentor och kan nås på telefon 031-13 82 30.

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB