Teckningsperioden är öppen till och med fredag 12 april kl 15.00

Nasdaq First North-listande H&D Wireless AB har, i samband med teckningsperioden för nyemissionen, beställt en uppdragsanalys från Analysguiden av Aktiespararna.  I den framgår en kassaflödesvärdering med riktkurs på 6,1 kronor per aktie i Bas-scenariot motsvarande 74 procent över teckningskursen, 3,5 kronor per unit vilket innehåller en aktie samt en teckningsoption. Teckningsoptionen berättigar till att teckna en aktie för 5,50kr under juni månad 2021.

Hela analysen går att läsa här: https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/hd_wireless_2_april_2019.pdf

Sammandrag av analysen: H&D Wireless lösningar är ett industrianpassat realtidspositioneringssystem som kallas Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS®). GEPS innehåller radiomoduler för internetanslutning samt snabb och noggrann positionering. Olika radioteknologier kan användas beroende på applikationskrav. En molnbaserad mjukvara svarar för informationsinsamling, analys och bearbetning av data. Grafiska gränssnitt presenterar den bearbetade datainformationen för användaren. Molnmjukvaran kan kopplas till MES, ERP, CRM och andra affärstödssystem.

Produktionslogistik, säkerhetprocedurer samt ett effektivt utnyttjande av utrustning och transportfordon motsvarar mycket stora värden för tillverknings- och konstruktionsföretag. För tillverkande företag som t.ex Volvo och Scania motsvarar värdet i tillgångar, material och personal 2/3 av bolagens omsättning. Som ett exempel omsatte Volvokoncernen omkring 390 miljarder kronor och redovisade kostnad för dessa sålda varor på cirka 300 miljarder kronor helåret 2018). En optimering av processer och hantering kan skapa stora kostnadsbesparingar och möjlighet till kvalitetsförbättringar.

Idag har H&D Wireless test- och pilotinstallationer med ledande tillverkning-, bygg- och bygguthyrningsföretag som Scania, Skanska och Cramo samt genombrottsbeställningar från transportföretaget Keolis och leklandet Exploria. H&D Wireless är också delaktiga i den smarta fabrikstestanläggning som Scania byggt i Södertälje. Denna utgör ett fantastiskt marknadsfönster och plattform för försäljning även mot andra industrikunder som besöker anläggningen.

I mars 2019 beslutade Bolaget att man har åtagit sig att lämna ett frivilligt offentligt bud på samtliga aktier i MVV Holding AB (publ) org.nr 556557-8142 i enlighet med Kollegiet för svensk bolagsstyrnings Takeoverregler för vissa handelsplattformar. MVV Holding AB säljer produkter och tjänster inom fordonsindustrin och redovisade 2018 intäkter på 35 miljoner kronor.

De två verksamheterna ser en tydlig möjlighet med en gemensam produktplan för tillverkande industri. MVVs kunder har ett snabbt ökande behov av IoT lösningar för maskin och processövervakning vilket förväntas ge en ökad försäljning av IoT enheter redan 2019. MVV och HDW har samma kundbas men produkterna kompletterar varandra.

Del av disclaimer:  Birger Jarl Securities AB, www.jarlsecurities.se, publicerar information om bolag och däribland analyser. Informationen har sammanställts utifrån källor som Jarl Securities bedömer som tillförlitliga.

2019-04-11

För ytterligare information vänligen kontakta:
Pär Bergsten,
CEO H&D Wireless  
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] eller [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:
Om H&D Wireless: H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 med över 1 miljon trådlösa produkter levererade hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm med FNCA Sweden AB som Certified. E-post [email protected] Tel nr: +46 (0)8-528 00 399 Webb address: www.fnca.se.


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD