På grund av väsentlig händelse - Förlängning av teckningsperioden

Styrelsen i Nasdaq First North-listande H&D Wireless AB, har beslutat att förlänga teckningsperioden efter att man erhållit ett MoU (Memorandum of Understanding) från ett internationellt bolag med kinesiskt säte. Bolaget avser att investera ett större belopp genom en direkt investering i H&D Wireless AB, upprätta och investera i ett Joint Venture bolag i Kina, med därtill tillhörande licensavgifter till HDW. Avtalets värde beräknas till över 80 MSEK exklusive licensavgifter beroende på vilka produkter som inkluderas.

HDW har haft, och har pågående, diskussioner och förhandlingar med flera strategiska partners och investerare. Nyligen erhållet MoU (innan förhandling) från en av dessa påverkar potentiellt bolagets finanser påtagligt och ger likaså potentiellt inträde på mycket intressanta kunder i en ny marknad. Därför ges nu en möjlighet till förlängning för de som under den ordinarie teckningsperiod varit osäkra på bolagets finansiering. De strategiska diskussionerna har pågått en längre tid och föreslaget MoU erhölls inte förrän nu, varför bolagets styrelse nu fattat beslut om förlängning av teckningsperioden, så att aktieägare (nya och gamla) kan ta ställning till denna för bolaget väsentliga information. Mer information om MoU kommer i ett uppföljande pressmeddelande.

Erbjudandet i sammandrag efter förlängning av teckningsperioden

  • Teckningskurs: 3,50 SEK per unit (1 aktie + 1 teckningsoption, lösenpris 5,50SEK, med lösen i juni 2021, vederlagsfritt, noteras på Nasdaq FN).
  • Emissionsvolym: Erbjudandet omfattar högst 7 575 123 aktier, motsvarande 26,5 MSEK.
  • Företrädesrätt: Den som på avstämningsdagen den 22 mars 2019 är registrerad som aktieägare i H&D Wireless äger företrädesrätt att teckna units i Bolaget utifrån befintligt aktieinnehav i Bolaget. Tio (10) innehavda aktier, oavsett aktieslag, berättigar till teckning av tre (3) units. Varje unit innehåller en (1) aktie av samma aktieslag samt en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO 2A eller TO 2B, beroende på aktieägarens innehav. För anmälan utan företrädesrätt ska teckningsanmälan vara Aqurat Fondkommission tillhanda senast fredagen den 26 april kl 15. Teckningsanmälan finns på bolagets hemsida enligt följande länk
    https://www.hd-wireless.com/investors/wpcontent/uploads/sites/2/2019/03/Anmalningssedel-for-teckning-av-aktier.pdf 
  • Teckningsperiod: 26 mars 2019 fram till och med 26 april 2019.
  • Värdering (pre-money): Cirka 88,4 MSEK
  • Antal aktier innan nyemission: 25 250 410 aktier

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08:00 CET den 15 april 2019.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Pär Bergsten,
CEO H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected]
Web: www.hd-wireless.com 

Om H&D Wireless:
Om H&D Wireless: H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 med över 1 miljon trådlösa produkter levererade hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm med FNCA Sweden AB som Certified. E-post [email protected] Tel nr: +46 (0)8-528 00 399 Webb address: www.fnca.se


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD