Keolis leveransgodkänner GEPS på första depåerna

Nasdaq First North-listande H&D Wireless AB, har tidigare pressmeddelat om ordern från Buss och transportbolaget Keolis för att effektivisera dess bussdepåer. H&D Wireless har nu framgångsrikt slutfört installationen av RTLS realtidspositioneringslösningen, GEPS® for Yard Management, på depåerna Hornsberg och Bromma. Nu har Keolis signerat leveransgodkännandet och den kommersiella driften kan därför starta.

Systemet är utökat med ursprunglig plan från en till två depåer efter att brand bröt ut hos Keolis depå i Hornsberg i december 2018. Systemet är installerat på både Hornsberg och Bromma depåer. GEPS for Yard management kommer att användas för att effektivisera depåernas flöde och underlätta planering av underhåll och reparation samt spara arbetstid åt personalen. Efter systemering, utveckling, installation, konfiguration, optimering, tillägg av WiFi/Internet-access och systemtest samt fälttest av H&D Wireless så har nu Keolis signerat leveransgodkännandet vilket innebär att den kommersiella molntjänsten startar.

Avtalet för Hornsbergsdepån är på två år och motsvarar ett kontraktsvärde om 1,2 MSEK. I det ingångna avtalet har Keolis utställt en avsiktsförklaring att utöka kontraktet till alla fem depåer i Stockholmsområdet efter utvärdering.

- Vi har stora förväntningar på H&D Wireless lösning och personalen på Hornsbergs depå kan redan se klara förbättringar i sina processer efter att de fått tillgång till GEPS®. Systemet visualiserar och effektiviserar hanteringen av hur vi hittar bussar på depån, vilket är en uppgift som hittills har hanteras helt manuellt med mycket merarbete och risk för fördröjningar och missförstånd. Detta för att kunna leverera bästa möjlig tjänst och i en förlängning kunna vinna fler upphandlingar som sker i hård konkurrens. Förutsatt att den kommersiella driften lever upp till våra förväntningar kan vi nu gå vidare med planeringen av utrullningen enligt det LOI som signerades i december 2018. säger Jan Kilström, VD Keolis Sverige AB.

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 12:00 CET den 21 augusti 2019.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Pär Bergsten, CEO & grundare
Växel +46-8-55118460 Email: [email protected]
Web: www.hd-wireless.com 

Om H&D Wireless:
H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 med över 1 miljon trådlösa produkter levererade hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm med FNCA Sweden AB som Certified. E-post [email protected] Tel nr: +46 (0)8-528 00 399 Webb address: www.fnca.se.

Om Keolis
Keolis är ett av Europas ledande kollektivtrafikföretag med verksamhet i 16 länder på fyra kontinenter. Keolis affärsidé är att genom lokalt anpassad och hållbar stadstrafik skapa värde för resenärerna, samhället och ägarna. Keolis Sverige finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Dalarna, Östergötland, Värmland och Örebro län. www.keolis.se Omsättningen år 2017, 4,7 miljarder kronor i Sverige. www.keolis.se 


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD