H&D Wireless deltar i nytt internationellt projekt för att skapa den digitala fabriken.

Nasdaq First North-listande H&D Wireless och Korea Institute for Advancement and Technology (KIAT), ingår i ett nytt Svensk-Sydkoreansk projekt, C-PALS som står för Cyber-Physical, Assembly and Logistics Systems. Övriga parter från Sverige är Ericsson, Scania och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Projektet startar den 1 juli och pågår under 3 år.

Syftet med projektet är att utveckla teknik och tillämpningar för uppkopplad montering och produktionslogistik. Projektkonsortiet, där H&D Wireless ingår, är väl sammansatt och bedöms ha stor erfarenhet av internationella samarbeten och relevant marknadspositionering. Ett lyckat projektresultat kan bidra till att digitaliseringen av fabriker kommer att gå snabbare. För H&D Wireless innebär det ett kvitto på att bolagets teknik för att följa materialflöden med hjälp av kommunikation och positionering blir än mer tydlig inom fabriker som uppgraderar till industri 4.0 standars.

"Detta projekt är högintressant för svensk fordonsindustri, där vi nu ska skapa den digitala fabriken. Projektet omsätter 3 M€ med bidrag inom EU-satsningen EUREKA, där svenska Vinnova och sydkoreanska KIAT är finansiärer. RTLS och 5G kommer att bli viktiga delar, så vi är väldigt glada att få med H&D Wireless och Ericsson i samma projekt och att få arbeta med Scanias fabrik och processer. Att i konsortiet även ha sydkoreanska parter skapar ett väldigt spännande konsortium.", säger Professor Magnus Wiktorsson, KTH - Kungliga Tekniska Högskolan, Institutionen för Hållbar produktionsutveckling.

"Att följa materialflöden är en viktig beståndsdel i digitaliseringen av en fabrik och här har vi samlat på oss en stor erfarenhet där vi tillämpar vår unika radiokompetens förkommunikation, säkerhet och positionering" säger Pär Bergsten grundare och VD av H&D Wireless AB.

Mer information kring projektets framskridande beräknas under Q3.

2019-05-28

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pär Bergsten, VD
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] eller [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 med över 1 miljon trådlösa produkter levererade hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm med FNCA Sweden AB som Certified. E-post [email protected] Tel nr: +46 (0)8-528 00 399 Webb address: www.fnca.se.

Om KIAT, Korea Institute for Advancement and Technology:

KIATs uppdrag är att främja industriell teknikinnovation och stödja innovationsrelaterad politikutveckling genom effektiv och systematisk projektinitiering. Under 2012 distribuerade KIAT cirka 940 miljoner US-dollar i finansiering och bidrag. Huvudkontor ligger i Seoul, men kontor finns även i USA och Europa.


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD