REG

Ericsson beställer fler IoT sensorer + tjänst för USA case

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB (HDW), som har valts som leverantör av demo till Ericsson för IoT i 5G, vilket har rapporterat tidigare, har erhållit en beställning för test till ett nytt case i USA inom Enterprise. Ordern är värd < 100ksek men affären är av strategisk vikt då samarbetet öppnar en kanal till ett par stora operatörer.

HDW har efter lanseringen av Box827, för industriapplikationer, funnit nytta inom ett flertal områden och kunder som vill digitalisera sin gamla utrustning för att kunna applicera nya tjänster. Hittills har Box827 vunnit projekt hos Scania för lyftkranar, hos Åkerstedts för fläktar, samt föreliggande tilläggsorder från Ericsson. Den nya affären avser ett mindre antal Box835, där man vill testa en liten variant av Box827 i ett Enterprise case. Det kommer innehålla en Sensor Tag samt en kundanpassad applikation av Griffin IoT APP + web för att gemensamt kunna vinna ett projekt med en kund i USA.

Box835 är en sensortagg anpassad för konsumentapplikationer och därför relativt liten och billig, vilket gör den högintressant även för Industri och Enterprise-applikationer med hög volym där storleken har betydelse, i det här fallet desto mindre desto bättre. Bolaget jobbar nu på att även klara Industrimiljökrav för denna mindre tagg. Sensortaggen kräver ingen infrastruktur så som Wi-Fi eftersom den använder den nya IoT Maskin-Maskin standarderna LTE-M och NB-IoT som går över mobilnätet genom tex operatörer som Telia och Telenor och möjliggör låg strömförbrukning och låg datakostnad vilket också ger en mycket liten och snygg design. Den erbjuds av H&D Wireless tillsammans med Griffin® IoT Cloud för fjärranalys eller till GEPS® där även positionering av t.ex. verktyg på byggarbetsplatser kan erhållas, alternativt kan den kopplas till annan standard molnlösning som kunden väljer, till exempel Microsoft Azure, Amazon Web Services och Google Cloud.

"Vi är i en spännande fas där fler och fler applikationer upptäcks både inom industrin och konsumentmarknaden där man inte behöver byta ut utrustningen eller maskinen för att kunna övervaka och följa dom med moderna tjänster för ett modernt leverne.", kommenterar Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless.

Projektet är ännu i sin linda men kan gå snabbt från första test till utrullning i kommersiell applikation eftersom det rör sig om ett fåtal kunder som har högt antal enheter som skall följas och affärsnyttan redan är identifierad. Projektet uppskattas kunna vara värt 6-8MSEK för bolaget vid full utrullning.

För ytterligare information om detta pressmeddelande vänligen kontakta:

Pär Bergsten, CEO H&D Wireless

Växel +46-8-55118460
Email: [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless AB

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även MES systemet Casat i koncernen. Bland Casat kunderna kan nämnas Volvo Penta, Swegon och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD