Påkallande av skriftligt beslutsförfarande för Hancaps obligationslån

Hancap AB (publ) ("Bolaget") har begärt att långivarna i obligationslånet Hancap 2016/2019 ("Obligationerna") godkänner en begäran om ändring av obligationsvillkoren för att säkerställa det tidigare kommunicerade förvärvet av Sipral.

Skriftligt beslutsförfarande 

Intertrust (Sweden) AB har i egenskap av agent för långivarna i obligationslånet den 29 juni 2017 på Bolagets begäran påkallat ett skriftligt beslutsförfarande där långivarna kan godkänna eller avslå en begäran från Bolaget. Bolaget begär i samband med slutförandet av det tidigare kommunicerade förvärvet av det tjeckiska fasadbolaget Sipral om att för det första, utöka säkerheten för obligationsinnehavarna genom en garanti från dotterbolagen samt för det andra, att första mättillfälle för maintenace kovenanter ändras till den 31 december 2017. 

Den formella kallelsen till beslutsförfarandet har skickats den 29 juni 2017 till direktregistrerade innehavare samt registrerade förvaltare, i enlighet med villkoren för Obligationerna. Fullständiga handlingar gällande det skriftliga beslutsförfarandet finns tillgängliga på agentens hemsida, www.intertrustgroup.com samt på Bolagets hemsida. 

För ytterligare information

Johan Berglund, CEO, tel. +46 73 950 13 27, [email protected]

Denna information är sådan information som Hancap är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 juni 2017 kl. 11:00.

Hancap är ett svenskt holdingbolag som består av två divisioner, Hancap Facade och Hancap Consumer. Hancap Consumer består av de helägda dotterbolagen Santex, Westcoast Windows, Seml, Uterumsmästarna, Dalkarlarna och Mistral Gruppen. Hancap Facade består av Mistral Energi och Skandinaviska Glassystem. Hancap Consumer har med Sverige som bas genom bolagen Santex och Westcoast Windows sedan 30 år tillverkat fönster och uterum för främst de nordiska marknaderna, Storbritannien, Schweiz och Tyskland. Hancap Facade har genom Skandinaviska Glassystem sedan 20 år utvecklat, producerat och installerat fasadlösningar till större fastigheter. Hancap har ett obligationslån noterat på Nasdaq First North Bond Market och Bolagets preferensaktie av serie A är noterad på Nasdaq First North. Certified Adviser samt likviditetsgarant är Mangold Fondkommission AB (www.mangold.se) tel.: +46 8 5030 1550.


Om Hancap

Webbplats
www.hancap.se
Bransch
Konstruktion och material

Prenumerera

Få löpande information från Hancap via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0006881413